MIOARA GENES – DAVID POPOVICI, un mare campion și un mare OM

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

DAVID POPOVICI, un mare campion și un mare OM

Citesc comentarii despre faptul că David Popovici a ratat podiumul la mondialul de la Fukuoka în proba de 200 m liber și nu-mi vine să cred. Critici, văd rostit cuvântul ”prăbușire” și verdictul ”rezultat șoc”, glume, văd scris ”4 luam noi mereu la școală, nu trebuia să ne ducem în Japonia pentru asta”, buuueeeyyy, suntem normali la cap?

Băiatul ăsta e un om, nu un robot. Băiatul ăsta a avut și bacul de dat în timp ce înoată în stil de mare campion. Băiatul ăsta are și el sentimente și trăiri, pe lângă că muncește ca Sisif pe munte.

Și ăștia care i-ați sărit la beregată, v-ați întrebat oare dacă Michael Phelps sau Ian Thorpe nu s-au confruntat și ei cu eșecuri, niciodată, niciodată?

Constat, încă o dată, dacă mai era nevoie, că omul e cea mai feroce fiară de pe pământ. Și mi-amintesc că atunci când Simona Halep câștiga turnee, era ”fata noastră”, când pierdea ”inexplicabil” la câte-o tenismană mai slab clasată, devenea dintr-odată ”machidoanca aia”.

La fel se întâmplă și în cazul lui David Popovici, în loc să-l susținem, să-l încurajăm, să-i spunem că o nereușită nu-l face mai puțin valoros și nu-l doboară din inimile și admirația noastră, nu ne mai dăm rând să-l demoralizăm și pentru ceea ce urmează, proba de 100 m liber. Ca să avem după aia ”argumente” să-i scoatem ochii și mai abitir!

Hai, David, cu fruntea sus, mereu înainte, mi-e scârbă de conaționalii care compun majoritatea, ce bate la porțile lui 90% analfabeți și semianalfabeți funcțional, tu nu te uita nici în urmă, nici în jur, tu vezi-ți de drumul tău și de visurile tale înaripate pe unde de ape limpezi, tu ești și vei rămâne nu doar un mare campion, ci și un mare OM, prin alegerea de a nu-ți părăsi țara în fața tentațiilor de a te realiza în cine știe care străinătățuri.

Fii tu mereu, căci ești exact așa cum trebuie!

Citește și: GHEORGHE VOINEA – Juniorul ”de aur” al României: DAVID POPOVICI

Autor: Mioara Genes

Citește și: MIOARA GENES – Scandalul Eurovision și viitorul politic al Europei