GHEORGHE VOINEA – Juniorul ”de aur” al României: DAVID POPOVICI

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Luni, 20 iunie 2022, tânărul înotător român David Popovici a reușit o performanță unică pentru România și impresionantă pentru lumea întreagă, la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta: la numai 17 ani, a câștigat titlul de campion mondial la proba de 200 de metri liber și a stabilit un nou record mondial la juniori.

dp

David Popovici, medalia de aur de la 200 de metri liber la Campionatele mondiale din 2022

(Foto: gsp.ro)

Astăzi, 22 iunie 2022, David Popovici, miracolul românesc al înotului mondial a ”recidivat”, la aceeași competiție: a devenit pentru a doua oară campion mondial, de această dată în proba probelor din înot, 100 m liber.

Performanța sportivului român reprezintă un eveniment excepțional atât pentru natația românească, cât și pentru cea mondială: David Popovici este al doilea sportiv din istorie care reușește să câștige și proba de 100 de metri liber, și cea de 200 de metri liber la aceeași ediție a Campionatului Mondial de Natație.

Desemnat în 2021 cel mai bun tânăr sportiv din Europa, DAVID POPOVICI confirmă în 2022 talentul și valoarea sa de excepție, reprezentând prin calitățile sale personale un adevărat model pentru generația tânără din țara sa.

Referitor la cele două prestigioase titluri câștigate este edificatoare reacția oficială a Comitetului Olimpic și Sportiv Român:
”David Popovici e campion mondial!
Primul înotător din România care reușeste această performanță la masculin. David a înotat magistral cursa de 200 m, a fost al doilea două lungimi de bazin dar finalul a fost unul spectaculos. Cu 1:43.21 David a stabilit un nou record mondial de juniori.
Viteza nativă și stilul remarcabil de înot l-au transformat în noua stea a înotului mondial, la 17 ani!
În tribune la Campionatele Mondiale de Înot de la Budapesta au fost părinții săi, antrenorul Adrian Rădulescu, Camelia Potec și mulți români care au trăit acest moment istoric.
David Popovici, felicitări! România e mândră de tine!”

dp cor 1

”Aur, David Popovici!
Copilul minune al înotului mondial a ”recidivat” la Mondialele de la Budapesta. La 17 ani, David a devenit pentru a doua oară campion mondial, acum în proba probelor din înot, 100 m liber.
David a intrat la start cu dezinvoltura pe care a afișat-o în fiecare cursă de la Budapesta, una care vine din pregătirea constantă și talent. A avut o primă lungime de bazin bună, a întors al doilea iar finalul a fost din nou spectaculos. David a atins primul plăcuța și a oprit cronometrul la 47.58.
David Popovici a scris istorie pentru sportul românesc, e primul înotător bărbat din țara noastră care devine dublu campion mondial.
David este al doilea înotător din toate timpurile care reușește să câștige aur la probele 100 și 200 m liber la aceeași ediție după americanul Jim Montgomery, care a reușit acest lucru în 1973, la prima ediție a Campionatelor Mondiale de la Belgrad.
Felicitări antrenorului Adrian Rădulescu, omul care l-a descoperit și l-a făcut mare pe David!
Visăm frumos, David! Bucuria asta a umplut sufletul românilor care te-au ”adoptat”. Ești inspirație, admirație și motivație pentru orice sportiv care își dorește să ajungă cel mai bun din lume!”

dp cor

Felicitări și mult succes în continuare, DAVID POPOVICI din ROMÂNIA! 🏆🇷🇴

Gheorghe Voinea, analist,  jurnalist U.Z.P.R.