GHEORGHE PIPEREA – MAMBA sau PATRIOT ?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

În presa franceză (vezi Les Echos, numărul tipărit din 28 iunie, p7) scrie ceva foarte interesant despre mobilizarea de soldați francezi în România, la baza NATO de la Capul Midia.

Franța a fost desemnată “națiune – cadru” pentru apărarea României, în ciuda opoziției unor decidenți francezi.

Cei 1000 de soldați francezi au venit în România cu un sistem ultra-modern de apărare anti-rachetă, denumit Mamba, absolut necesar pentru apărarea orașului și a portului Constanța, esențial pentru schimbul de marfă și materie primă cu Ucraina.

Cea mai șocantă informație este, însă, asta: cică românii se simt amenințați de război, în ciuda faptului că, aparent, au la dispoziție sistemul american de apărare anti-rachetă denumit Patriot.

Citește și: GHEORGHE VOINEA – PATRIOT ÎN ROMÂNIA !

Ce mă?

Avem Patriot, chestia aia veche și inutilă pe care am dat în avans 4 miliarde de dolari, și totuși ne simțim amenințați?

Domne, nu se poate așa ceva! E propagandă franceză! Ăștia vor, de fapt, să spună că sistemul lor, Mamba, e mai bun decât Patriot! Dacă nu au reușit să dea australienilor submarine nucleare de 50 de milarde de dolari, pentru că s-au băgat în ciorbă Biden și Boris, poate reușesc să ia de la noi ceva parale pe sistemul anti-rachetă, cine știe… Deci nu, nu se poate ca herr präesident să se fi lăsat păcălit de Trump cu o șapcă…

Autor: Prof. univ. dr. av. Gheorghe Piperea