MIOARA GENES – Noutăți în Educație

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, o declarat ieri că începând cu septembrie 2023, sistemul de educaţie din România va funcţiona pe cu totul şi cu totul alte baze:

Competenţele de literaţie sunt esenţiale pentru parcursul educaţional al unui elev şi, mai apoi, sunt extrem de importante pentru dezvoltarea adulţilor (…)

Standardizarea evaluării este un deziderat care trenează de mult timp. Tot de mult timp ştim că avem probleme din perspectiva competenţelor de literaţie, din perspectiva alfabetizării. Ne spun de testele PISA, rezultatele la evaluarea naţională, ne-o spun universităţile care deplâng nivelul scăzut de alfabetizare, îndeosebi alfabetizare ştiinţifică, în rândul absolvenţilor de învăţământ preuniversitar (…)

Pe de altă parte, însă, avem o serie de oportunităţi. Prima dintre ele se numeşte România Educată, care se concentrează foarte mult nu numai pe componenta de evaluare ci pe componenta de construcţie a unui curriculum care să genereze acele competenţe care, în momentul în care sunt evaluate, să ne arate că suntem într-o situaţie mult mai bună decât cea prezentată”.

Priceputără-ți cum devine chestiunea cu cele cu totul și cu totul altele noile baze ale-nvățământului? Că explicațiile onor ministrului sunt limpezi ca România Eludată… astaaa, cică Educată!

Sursă imagine: copilul.ro