CRISTIAN TERHEȘ – Pretinsa “pierdere a calității de membru PNTCD”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In urma multiplelor solicitari din partea presei de a comenta pretinsa “pierdere a calitatii de membru PNTCD” pentru ca nu mi-as fi platit cotizatia, doar pentru ca cineva asa a “constatat” din pix, pentru moment spun doar atat: exista documente justificative, inclusiv transferuri bancare si chitante, care atesta ca atat eu, cat si Catalin Chereches si Doru Dancus de la Maramures, suntem cu plata la zi a cotizatiei.

Dincolo de documente, a afirma ca nu suntem cu cotizatia platita la zi de ani de zile, in contextul in care organizatiile noastre au candidat la alegerile locale in Maramures si Salaj, unde PNTCD a avut cele mai bune rezultate, exista activitati si unde sunt sedii de partid inchiriate ce nu au datorii, e o aberatie ce frizeaza orice logica.

Mai mult, atat eu cat si Doru Dancus am fost invitati sa candidam pe motiunea lui Aurelian Pavelescu in doua congrese anul trecut, unde, daca nu eram cu cotizatia platita la zi, nu am fi putut candida.

Cele doua congrese sunt inca in instante, fiind contestate, prin urmare ni s-a creat acum interesul legitim de a fi intervenienti in acele dosare si a lamuri lucrurile.

Genul acesta de reactie iresponsabila din partea unora din conducerea PNTCD vine ca urmare a descoperirilor pe care Doru Dancus si cu mine le-am facut cu privire la imensa datorie acumulata de partid in ultimii 2 ani, care se ridica la peste 688.000 de lei.

Cea mai mare parte a acestei sume e rezultata din perceperea de chirii ilicite, potrivit documentelor AEP, care a dispus amenzi si confiscarea sumelor echivalente de sute de mii de lei. Obligatiile de plata rezultate din actele intocmite de AEP nu au fost platite in termen, nu au fost contestate in instanta, au ramas definitive si au fost comunicate spre ANAF pentru executare silita.

Saptamanile trecute s-a trimis spre PNTCD o adresa de la ANAF in care partidul e notificat ca, daca nu plateste suma de bani, se va incepe procedura de insolvabilitate si vor fi pasibili de raspundere in solidar administratorii partidului, care, dupa statutul PNTCD, sunt membrii BNC.

Partidul nu are de unde plati aceasta suma, fiind doar o chestiune de timp pana cand “administratorii” partidului, adica presedintele + membrii Biroului National de Conducere, vor trebuie sa plateasca aceasta datorie.

Vineri, 6 mai 2022, de la ora 16:00, va avea loc un CNC la PNTCD central, unde vor fi discutate aceste aspecte. Evident ca voi fi acolo.

Pentru vicepresedintii si liderii de organizatii judetene din PNTCD care sunt si membri ai CNC solutia e foarte simpla: fie insista pentru acoperirea prejudiciului de catre persoanele vinovate, fie vor raspunde in solidar pentru paguba creata.

Pretinsele informatii “date pe surse” privind pierderea calitatii de membru de partid a subsemnatului sunt nereale si nu sunt in conformitate cu statutul, biroul organizatiei din care eu fac parte neavand nici o sedinta in care sa adopte vreo decizie sau hotarare in sensul ca nu mi-as fi platit cotizatia de ani de zile.

Fac mentiunea ca eu, Doru Dancus si altii, atunci cand am descoperit ca exista o problema la nivelul partidului, de buna credinta am intreprins demersurile necesare pentru aducerea la cunostinta celorlalti membri ai CNC-ului in vederea rezolvarii acesteia, solicitand convocarea sedintei CNC din 6 mai.

Referitor la datoriile partidului care par a fi fost generate ca urmare a unor activitati ilicite ale unor membri din conducerea acestuia: se vor intreprinde demersurile legale pentru a se antrena raspunderea solidara a persoanelor vinovate.

Actiunea coordonata de dezinformare si denigrare a mea si a colegilor dovedeste ca se incearca musamalizarea ilegalitatilor savarsite in cadrul partidului, incercandu-se acreditarea falsa a ideii ca eu si ceilalti membri PNTCD care am descoperit aceste ilegalitati nu am mai fi membri de partid si nu am mai putea sa participam la sedintele organelor de conducere ale partidului in care se va pune in discutie tragerea la raspundere solidara a persoanelor vinovate de cauzarea acestor pagube partidului si demersurile legale de urmat pentru recuperarea acestora.

Prejudiciul cauzat partidului va fi platit, in solidar, de cei care l-au cauzat sau sustinut a fi cauzat.

Sursa: CRISTIAN  TERHEȘ – Europarlamentar