CRISTIAN TERHEȘ – 3 pârghii pe care România le are la dispoziție pentru a intra în Schengen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

3 pârghii pe care România le are la dispoziție pentru a intra în Schengen

Intrarea României în Schengen nu este un “privilegiu” pe care România îl cerseste de la cineva, ci un drept de care trebuia sa se bucure de peste 11 ani. Avantajele intrarii în spatiul Schengen pentru România sunt primordial economice, cu efect direct asupra cresterii nivelului de trai a tuturor romanilor.

O serie de tari, însa, se comporta cu România ca si cum intrarea în Schengen ar fi un privilegiu pe care ei ni-l dau, cerând diverse altele “la schimb”.

Problema este ca sclavii si tradatorii din guvernele ce s-au perindat in Romania de 11 ani au acceptat aceasta pozitie de cersetor, care vrea mila, nu care-si revendica un drept.

Parafrazandu-l pe Ion Ratiu, liderul Partidului National Roman din Transilvania, ce in 1894 fusese judecat in procesul Memorandistilor de la Cluj pentru ca a cerut drepturi pentru natiunea româna, spun si eu ca drepturile natiunii române nu se discuta, se afirma.

Prin urmare, România are la indemana cel putin 3 parghii pe care le poate folosi pentru a-si afirma dreptul suveran de decizie, in apararea propriilor interese:

1. România sa-si exercite dreptul de veto in Consiliu pentru absolut orice pana cand intra in Schengen. Ungaria deja face acest lucru pe motiv ca i s-au taiat fondurile europene, iar Comisia Europeana este disperata.

2. România sa-si reconsidere pozitia cu privire la intrarea Suediei si Finlandei in NATO, pana cand intra in Schengen. La fel cum Suedia si-a reconsiderat pozitia cu privire la intrarea României in Schengen, pentru calcule politice meschine interne, la fel trebuie sa o faca si România.

3. Pe plan intern, toate autoritatile statului trebuie sa verifice la sange toate firmele cu capital strain, mai ales din tarile care se opun intrarii României in Schengen.

E suficient sa fie folosita doar prima parghie pentru a pune lucrurile in miscare.

Sursa: CRISTIAN  TERHEȘ – Europarlamentar

Citește și: CRISTIAN TERHEȘ – A venit timpul ca România să intre în Schengen!