VLAD PÂRĂU – Parlamentul României a aprobat o OUG privind implementarea pașaportului de vaccinare al UE

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Parlamentul României a aprobat o OUG privind implementarea pașaportului de vaccinare al UE

Instrumentul digital se folosește doar la nivel transfrontalier din cauză că Euro-Parlamentul i-a prelungit funcționarea până la 30 iunie 2023.

Explicațiile avocatei Elena Radu

La începutul acestei săptămâni, Parlamentul României a aprobat telle-quelle o ordonanță de urgență a Guvernului privind implementarea certificatului digital Covid al UE, care se folosește doar la nivel transfrontalier, dar care va fi emis și de statul român pentru aceleași scopuri externe, după ce Parlamentul UE a prelungit astă-vară cu un an valabilitatea pașaportului care condiționa circulația dintre state de dovada testării sau a vaccinării Covid. Avocata Elena Radu atrage atenția că acest certificat nu va fi folosit pe plan intern (adică nu reintră în vigoare pașaportul „verde” la intrarea în mall-uri, instituții și evenimente locale), dar că instrumentul în sine este primul pas pentru conturarea „portofelului digital al UE” prin care fiecărui cetățean i se va atribui o „identitate digitală” dată de centralizarea documentelor sale electronice (de la cartea de identitate, cardul bancar, permisul de șofer și până la cardul de sănătate). Deocamdată, acest ID digital va exista pe suport de card sau pe aplicație de smatphone, dar nu exclude nimeni transformarea lui ulterioară într-un chip implantabil.

„Pentru că văd că bate lumea câmpii și se agită degeaba pe o lege adoptată ieri de parlament, raportându-se numai la titlu: LĂMURIRI

PL-x nr. 95/2022
Proiect de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr.6/2022 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr.68/2021 privind adoptarea unor măsuri pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea şi acceptarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID pentru a facilita libera circulaţie pe durata pandemiei de COVID-19
http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=19847&fbclid=IwAR0XuX2DVzHQ6L9zgmVUmZOPY82MM97AezEZ6fG_EB7mG_gacjRS88H6f6Q

Adică s-a supus spre aprobare Parlamentului o OUG dată la începutul anului 2022.

Parlamentul a aprobat-o așa cum era, fără modificări.

Așa că e cazul să citiți OUG ul 6/2022, adică ăsta:
http://www.cdep.ro/proiecte/2022/000/90/5/oug106.pdf

OUG -ul ăsta modifica OUG nr. 68/2021, dacă nu știți ce e cu ea, vă reamintesc:

La 1 iulie 2022 a intrat în vigoare Regulamentul UE privind Certificatul UE Covid-19.

Acest Regulament este obligatoriu și direct aplicabil în România.

El prevede că Certificatul UE Covid-19 se folosește numai la nivel transfrontalier (adică la graniță, când treci dintr-un stat în altul UE, dacă statul ăla ți-l cere).

România e în UE, trebuie să emită și ea certificate UE Covid-19. Așa că prin OUG nr 68/2021 a prevăzut PROCEDURA DE EMITERE A ACESTOR CERTIFICATE: care sunt instituțiile implicate în emiterea lor etc.

Tot ordonanța aia de urgență a fost modificată și pentru a stabili procedura de recunoaștere de către România a unor certificate UE emise de alte state UE, care poate fi folosit tot la graniță (adică când intri în România).

Vedeți voi vreun articol în OUG nr. 68/2021 sau în OUG-urile care au modificat-o în care să scrie că certificatul ăla UE se folosește pe TERITORIUL ROMÂNIEI pentru restrângerea drepturilor și libertăților cetățenilor sau pentru a face dovada ca să poți să desfășori vreo activitate?
NU.

Așa că nu mai bateți câmpii și nu mai lansați ideea că în baza OUG 68/2021 modificată prin orice OUG de până acum se poate restrânge vreun drept pe TERITORIUL ROMÂNIEI.

UE nu are competențe să legifereze în domeniul sănătății și să stabilească reguli care să se aplice pe TERITORIUL STATELOR MEMBRE.

Cu lansarea de astfel de aberații, că în OUG 68/2021 ar fi un articol (CARE NU EXISTĂ) v-a mințit și Arafat și toți agaricii care au fost miniștri ai sănătății și premieri și v-au impus să faceți dovada eligibilității cu certificatul vieții ca să dobândiți drepturi, să puteți desfășura activități.

Că, sub pretextul că România trebuie să emită astfel de certificate și trebuie să le verifice pe alea emise de alte state, se CREEAZĂ INFRASTRUCTURA ȘI SE FAC BAZELE DE DATE PENTRU PORTOFELUL DIGITAL (identitatea digitală) aia e altceva.

V-am spus de la început că certificatul UE Covid-19 este piatra de temelie pentru identitatea digitală UNICĂ (portofelul digital).

Adică de prin aprilie 2021 când se zbăteau doar câteva sute de cetățeni ca să convingă europarlamentarii ca să nu voteze regulamentul.

Pe 99,99999999% v-a durut în basca.
Acum suportați consecințele inacțiunii. A fost alegerea voastră. Suportați consecințele propriilor voastre alegeri.

Tot alegere a fost și să nu reacționați cu privire la toate celelalte legi care sunt la pachet, piese ale aceleiași imagini identitate digitală unică, despre care v-am tot atras atenția că reprezintă un pericol dacă se votează de Parlament.

Tot în basca v-a durut și cu privire la astea.

Mie 2 ani și jumătate mi-au ajuns ca să îmi pierd timpul degeaba să trag semnale de alarmă.

Așa că acum faceți ce vreți, nu îmi mai trimiteți mie mesaje.

Fiecare scapă cum poate”,

a scris av. Elena Radu, marți (22.11.1022), pe Facebook.

Citește și: VLAD PÂRĂU – SE RESUSCITEAZĂ DEFUNCTUL CERTIFICAT DE VACCINARE? LIDERII G20 AU EMIS O DECLARAȚIE COMUNĂ…

Autor: VLAD PÂRĂU – ziarist, poet și muzician, cerulcodrulsiparaul.ro