ION COJA – Americanii pe care îi așteptăm

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Americanii pe care îi așteptăm

La emisiunea de duminică seara (4 septembrie – n.r.) de la B1TV, domnul Bobby Păunescu, unul dintre puținii moderatori TV ușor de suportat, a lansat o informație aiuritoare, de necrezut: americanii ne-au pregătit lista completă cu marii delapidatori/oligarhi ai economiei românești, numele fiecăruia, sumele în chestiune și unde se află dosite acestea, în ce Elveție, în ce bancă. Lista va fi publicată până la sfârșitul anului.

Americanii, pe cale oficială, i-au făcut această ofertă și dlui Toader, pe când acesta era ministrul justiției. Un om corect ni s-a părut. Acesta, la vremea respectivă, a făcut și o declarație publică despre oferta americană, declarație rămasă trecută cu vederea. Mai era nevoie de un pas, al guvernului PSD de atunci, care să solicite lista respectivă! Nici guvernul de atunci, nici guvernele care au urmat, nu au făcut pasul atât de firesc în întâmpinarea justiției. S-au făcut că plouă! Oferta americană a răsunat în gol!

De data aceasta cică americanii nu mai așteaptă niciun semn de bună voință din partea clasei noastre politice și până la sfârșitul anului ne vor face cadou lista mult râvnită de marele public! Lista cu cei care ne-au furat din ianuarie 1990 și până azi! Întrebare: nu cumva americanii au și lista celor care, precum Dan Voiculescu și tovarășii din servicii, au furat din banii Țării chiar și înainte de 1990? Lista acestora ne-ar fi tare utilă!

Mă număr printre cei care i-au așteptat pe americanii. Cel mai probabil era ca americanii să vină pe mare, să debarce pe la plaja de „la trei Papuci” și să intre biruitori în Constanța, ca-n Normandia în vara lui 1944, așa cum i-am imaginat și eu în romanul „Vin Americanii”, din trilogia „Șeitanii”. …Când eram copil și se auzeau sirenele din port ciuleam cu toții urechile: Nu cumva?! Nu cumva au venit?…

I-am așteptat ani de zile pe americani să vină și să implementeze în România democrația adevărată, statul de drept, statul în care este recunoscută competența și corectitudinea, meritul personal. I-am așteptat să vină și să introducă în România un stil de viață cât mai apropiat de modul de viață american, atât de agreabil, de atrăgător, așa cum ne era cunoscut acest mod din puținele filme americane care reușeau să treacă „Cortina de fier”.

După 1990 am descoperit din ce mai decepționați calitatea umană a oficialilor americani, în frunte cu onor ambasadorii, cei mai mulți dintre ei cu un comportament mafiot, care intrau fără nicio greață într-un parteneriat jenant cu politicienii noștri despre care noi știam bine câte parale fac: niște derbedei, niște haimanale, cu care ți-ar fi fost silă să mergi în același compartiment de tren, în frunte cu oricare dintre președinți. Toți cu probleme penale, de care americanii se făceau că nu știu nimic!

Până la urmă a trebuit să pricepem că America este, în mod firesc, o țară deosebit de complexă, că nu toți americanii sunt americani din stirpea celor așteptați de părinții noștri. Ne-am dumirit definitiv că America nu este populată numai de americani în urmă cu doi ani, când am asistat neputincioși la marea dramă a Americii și a Occidentului: furtul la urne mai ceva ca pe vremea bolșevicilor ruși! Furtul care l-a adus la Casa Albă pe penalul Joe Biden. Mai mare dezamăgire cu greu poate fi imaginată pentru un admirator și iubitor al stilului de viață american!

Plouă din toate direcțiile cu acuzații extrem de grave la adresa Statelor Unite. Acuzații susținute cu dovezi și argumente imposibil de neglijat. N-am încotro și le pun pe site, fără nicio plăcere. Ne legăm ultimele speranțe de revenirea lui Trump, deși mulți dintre simpatizanții săi îi atrag atenția că-și pune în joc viața dacă mai rămâne activ în viața politică, cu  speranțe de revenire la Casa Albă! Se pare că acolo nu este loc pentru un președinte ca Donald Trump, ca John Kennedy… Pentru un american american!

Și cu toate acestea ne parvine, cu totul neașteptată, informația adusă de domnul Bobby Păunescu: americanii au făcut lista cu marii infractori din România și o vor publica până la sfârșitul anului! Nimeni nu-i mai poate opri! O luăm în serios și profităm ca să ne facem curaj: America nu a pierit! Meciul cu Satana nu s-a încheiat! Mai există americani, mai există acea America profundă care nu intră în cârdășie cu mafioții din toată lumea, ci dimpotrivă, îi identifică ca marele pericol care amenință planeta.

Deocamdată un mister: cine sunt americanii care au făcut lista netrebnicilor din clasa politică românească? Cine sunt americanii atât de americani?!

Greșesc oare luând în serios informația furnizată la B1TV și făcându-mi planuri de viitor într-o Românie eliberată de dictatura mafioților interni și internaționali, alături de o Americă autentic democrată, port stindardul libertății și al legalității pe planeta noastră? Al credinței în Dumnezeu, tatăl nostru carele este în cer?…

Greșesc oare dacă mai mizez o dată pe șansele americanilor de a-și recăpăta țara? Țară care în momentul de față, de ani buni, le-a fost furată de mercenarii Antihristului!

Citește și: ION COJA – Handicapul lingvisticii americane

Autor: Prof. univ. dr. Ion Coja, Revista ART-EMIS