MIRCEA MARIAN – Rafila spune că SMURD-ul lui Arafat trebuie integrat în ministerul Sănătății

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spune că SMURD-ul lui Arafat trebuie integrat în ministerul Sănătății.

În prezent, intervențiile de urgență ale statului român sunt coordonate de Departamentul pentru Situații de Urgență, condus de Raed Arafat, care face parte din ministerul de Interne.

În decembrie 2021, Rafila a mai încercat să preia o parte din atribuțiile lui Arafat, dar nu a reușit.

Rafila: SMURD-ul lui Arafat, în ministerul Sănătății

„Integrarea serviciilor de urgență cu celelalte UPU sau alte tipuri de activități ale șistemului de sănătate e absolut necesară pentru că nu funcționează separat. Trebuie să funcționeze integrat, nu trebuie să țină de o persoană care ocupă o funcție de demnitate publică, ci de nevoia oamenilor. Am recunoscut meritele lui Arafat în organizarea SMURD, dar ele trebuie integrate la nivelul Ministerului Sănătății și asta cred că e clar pentru toată lumea. (…) Este și problema resursei umane, suntem într-un cerc vicios, insuficienta resursei duce la plecarea accelerată a altora”, a spus ministrul PSD al Sănătății, citat de site-ul Știrile TVR.

Potrivit acestui site, secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, fondatorul serviciului de urgență, a susținut că sistemul SMURD actual funcționează perfect și nu are rost să ne întoarcem în timp.

În prezent, serviciul de urgență SMURD se află în subordinea Ministerului de Interne.

Ambulanțele trebuie înnoite

Alexandru Rafila a făcut aceste declarații joi, la dediul Serviciului de Ambulanță București – Ilfov, unde a ținut o conferință de presă cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății.

„Cred că organizarea serviciilor de ambulanță și funcționarea lor la anumite standarde reprezintă o prioritate pentru toată lumea. Dumneavoastră, prin activitatea pe care o desfășurați, sunteți de foarte multe ori primii interlocutori ai bolnavului, primii interlocutori ai familiei pacientului, iar lucrul acesta este foarte important”, a afirmat ministrul Sănătății.

„Aveți în mod evident nevoia de a îmbunătăți structura resurselor pe care le aveți la dispoziție. Nu este vorba doar despre Ambulanța București-Ilfov, ci despre toate serviciile de ambulanță din țară. Unele dintre mijloacele de intervenție au o vârstă apreciabilă și necesită un proces de înnoire permanentă”, a adăugat el.

Sursa: , defapt.ro