MIRCEA MARIAN – România, alături de Polonia, rută de aprovizionare a Ucrainei cu armament (New York Times)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

România, alături de Polonia, rută de aprovizionare a Ucrainei cu armament (New York Times)

România este, alături de Polonia, rută de aprovizionare a Ucrainei cu armament, scrie publicația New York Times. Ungaria a fost de acord ca Uniunea Europeană să livreze arme în Ucraina, însă guvernul maghiar nu participă la acest lucru la nivel bilateral şi nu permite tranzitarea Ungariei cu arme letale, a declarat ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, Péter Szijjártó.

România, rută de aprovizionare a Ucrainei cu armament

Într-un articol intitulat „Înarmând Ucraina: 17.000 de arme antitanc în șase zile și un corp cibernetic clandestin”, New York Times arată că echipamentele antitanc furnizate de SUA ajung în Ucraina de pe aeroporturile din România.

În mai puțin de o săptămână, Statele Unite și NATO au trecut peste 17.000 de arme antitanc, inclusiv rachete Javelin, peste granițele Poloniei și României, descarcându-le din avioane militare de marfă gigantice, astfel încât să poată efectua călătoria pe uscat până la Kiev, capitala Ucrainei și alte orașe mari.

Până acum, forțele ruse au fost atât de ocupate în alte părți ale țării încât nu au vizat liniile de aprovizionare cu arme, dar puțini cred că asta poate dura.

„Dar acesta este sprijinul vizibil. Ascunse în baze din jurul Europei de Est, forțele din Comandamentul Cibernetic al Statelor Unite, cunoscute sub denumirea de „echipe de cybermisiune” sunt aici pentru a interfera cu comunicațiile digitale ale Rusiei – dar măsurarea ratei de succes a acestor echipe este dificilă”, spun oficialii citați de New York Times.

Publicația compară acest efort de aprovizionare a Ucrainei cu arme cu podul aerian din 1948-1949, pentru aprovizionarea Berlinului de Est.

 

Sursa: Mircea Marian, defapt.ro

Citește și: MIRCEA MARIAN – Rusia avertizează vecinii Ucrainei

Sursa imagine: US Air Force