GHEORGHE PIPEREA – Creștinismul originar este fundamentul democrației

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Creștinismul originar este fundamentul democrației

Creștinismul originar este fundamentul democrației, cărămida ultimă a libertății individuale și plasa de siguranță a egalității de destin.

Când Iisus Christos a spus că Împărăția lui Dumnezeu nu e din această lume și că va distruge templul pentru a-l reclădi în 3 zile, a fost clar că alcătuirea mundană a imperiilor este greșită și că fiecare persoană este o ființă spirituală irepetabilă care poate să se înalțe spiritual pentru a se umple pe interior cu scânteia divină. În raport de Dumnezeu suntem egali în destin, indiferent de succesul mundan, și liberi să ne petrecem către Împărăția Sa ori către haos.

Din când în când, oamenii cred că se pot descurca evacuându-l pe Dumnezeu – așa a fost de la Babilon încoace.

Ignorând esența creștină a Europei, birocrații și liderii mundani ai UE au ajuns să prigonească și să arunce în anacronism creștinismul. Sunt cărturarii și fariseii pe care Iisus Christos i-a certat și care au ratat calea, adevărul și viața. Sunt (auto)amăgiții care cred că știința rezolvă totul, inclusiv ghicitoarea amortalității transhumaniste, și care reduc totul la consumerism, adică la stomac, țoale, libertinaj risipitor și fluiditate hedonistă de gen.

Doar că propăvăduirea lui Iisus Christos nu are decât aparent substrat istoric, politic sau economic.

Discursul Său este an-istoric. Este despre orice imperiu sau regat mundan, inclusiv despre al treilea Reich, URSS, SUA, UE sau China. Și despre orice persoană, care este unică, irepetabilă, și care poate dărâma templul birocratic pentru a-l reconstrui în el însuși, întru înălțare spirituală. Iisus este Cuvântul, care a fost la început și va fi la final: alfa și omega, prima și ultima literă.

Nu are importanță faptul că occidentul colectiv a rătăcit azi Calea, nici că refuză Adevărul sau chiar Viața (favorizând euthanasia și antinatalismul).

Nici turnul Babilonului nu a rezistat.