Dublă lansare de carte la Craiova: Ion Dascălu – ”Omenirea – Încotro?” și ”Cât de armată e … Armata!”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dublă lansare de carte la Craiova: Ion Dascălu – ”Omenirea – Încotro?” și ”Cât de armată e … Armata!”

Biblioteca Județeană ”Alexandru și Aristia Aman” din Craiova, va găzdui sâmbătă, 19 noiembrie 2022, ora 11.00, în Sala ”Acad. Dinu C.Giurescu”, lansarea a încă două cărți interesante ale prolificului scriitor Ion Dascălu: ”Omenirea – Încotro?” și ”Cât de armată e … Armata!”

Moderatorul evenimentului va fi Mihai Marcu – Președinte al Uniunii Scriitorilor Europeni, iar dintre invitați fac parte: Dan Lupescu, Nicolae Bălașa, Gheorghe Funar, Silvia Sorescu, Adriana Răducan.

Lăsând cititorilor plăcerea de a lectura și de a descoperi aspecte interesante și inedite din conținutul celor două scrieri, marcate de profunzime și de sensibilitatea unor trăiri proprii ale autorului, prezentăm, selectiv, din aprecierile exprimate de dl. Mihai Marcu:

”Omenirea – Încotro?” este o altfel de literatură: răsare aici o inițiere în filosofie, un ”suspans” care ne frămîntă pe toți. Spre unde ne îndreptăm? Totul pare mister! Deocamdată plutim în derivă, nu avem soluții cu toate că știm precis de de sfârșitul care se apropie!

”Cât de armată e … Armata!” este o imagine, în oglindă, a activității unui ostaș ”în termen” (…) Pe parcursul celor aproape 150 de pagini Ion Dascălu ne dezvăluie, într-un stil alert, drumul parcurs de el în perioada de cătănie, începând cu data recrutăriipână în ziua eliberării! Nu uită să ne prezinte – într-un preambul scurt, dar lămuritor – rolul armatei în viața unui popor, rolul ei în apărarea nației!  

Mult succes !