LAURIAN STĂNCHESCU – Destinul unei cărți despre George Simion!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Destinul unei cărți despre George Simion!

Cartea era dar de nuntă – din partea doamnei Pleșa Livia!

Doamna acad. Zoe Dumitrescu Bușulenga, domnul acad. Nicolae Dabija, Nichita Stănescu și Grigore Vieru… Maeștrii tinereții mele de poet – îmi spuneau deseori; dacă vei scrie vreodată despre vreun politician… îmbracă-l în armuri vizionare, descrie-l ca pe un erou legendar de antichitate, imprimă-i amprenta sacră a națiunii în care s-a născut….!

Ori… este mai presus de imaginația ta….. un Mesia… ori seamănă cu un mozaic de oglinzi.. în care se întinde hazardul histrionic… cu iluziile sale…!

În privința cărții despre George Simion, îngrijită de mine, vin cu precizări jurnalistice, literare și financiare! Cartea este o frescă vie… a unei perioade din viața personală și politică a lui George Simion! Nu este o carte de creație literară de autor, este o carte în care am selectat materiale jurnalistice, am fost onest cu imaginea lui George Simion! Nu m-am abătut de la deontologia profesională. Nu l-am ridicat în slavă, nu i-am ridicat statuie, am consemnat traiectoria controversată a unui spirit politic!

Poate am exagerat cu titlul, îi doresc să fie demn de titlul cărții! Nu am făcut și nu fac compromisuri pentru nimeni și nimic! Sunt parlamentari – eroi cu spirit civic…. luptători pentru valorile spirituale ale neamului nostru, am lucrat și lucrez cu domniile lor, voi publica o carte cu lupta dânșilor pentru plenitudinea națională! – Cartea despre George Simion – a ieșit la rugămintea unei persoane apropiată partidului. Ca îngrijitor de carte, nu eram obligat de cutumele literare – să dedic doamnei Pleșa Livia – un text cartuș…. am făcut-o dintr-o noblețe și onoare de om și scriitor!

carte simion 2 bun 1

Cartea asta mi-a adus doar datorii și necazuri! Doamna Pleșa mi-a dat 2500 lei – din care 750 mi-i datora pentru niște bannere! Costurile totale ale cărții sunt 6000 lei – 120 exemplare color! 200 – pagini! Mai trebuie să primesc 4200 lei! Coperta neplătită, tehnoredactarea și corectura… la fel! Nu mai pun munca mea de scriitor profesionist! Sunt dator pentru transportul cărților din București în Apuseni! Să vină cineva după cărți, păcat că nu pricepeți puterea unei cărți! O carte poate învinge un sistem, un Imperiu! Citiți Istoria lumii antice!

Cărțile despre Eminescu, Brâncuși, Nichita Stănescu, Avram Iancu, Mihai Viteazul – mi-au adus pace sufletească și o datorie de onoare împlinită! Aceasta, nu! Potrivit Legilor editoriale – Biblioteca Academiei Române și Biblioteca Națională a României – au primit 10 exemplare! Iată – în ce Amfiteatre spirituale… a ajuns cartea despre tine… pentru totdeauna – George Simion!

Păcat… George Simion…. doamna Pleșa Livia ți-a dedicat cu suflet bun o carte și ai călcat-o în picioare! Nu este o măreție de om politic! Nu ai înțeles – această carte era armura ta de cruciat politic! Cartea este neutră din partea mea – totodată… era cartea ta nobilă de vizită! Nu o dau la topit din respect pentru Editura unde a fost tipărită – Editura Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România! O marcă Românească recunoscută în toată lumea politică și jurnalistică – din lume!

Semnez, Laurian Stănchescu, membru titular al Uniunii Scriitorilor din România, membru titular al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România! Președinte, Asociația Culturală “Trăiască Nația și Societatea Transilvană Carpații 24.01.1882 Sus cu Dânsa”

Autorul proiectelor parlamentare – Avram Iancu, Horea, Cloșca și Crișan, Mihai Viteazul, Tudor Vladimirescu, Ecaterina Teodoroiu… Martiri și Eroi ai Națiunii Române… votate în Parlament, semnate și promulgate de domnul Președintele Klaus Iohannis…! Autor al proiectului parlamentar Ziua Națională Brâncuși, semnat și promulgat de domnul Președintele Klaus Iohannis…! Toate proiectele mele parlamentare – sunt Decrete Prezidențiale și Legi ale Statului Român!