MĂDĂLINA FĂRCAȘ – Scrisoare deschisă Domnului Premier al României – Nicolae Ciucă

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Scrisoare deschisă Domnului Premier al României – Nicolae Ciucă

Domnului Premier al României – Nicolae Ciucă!

Excelență,

ÎNFIINȚAȚI UN MINISTER AL ROMÂNISMULUI!

Am primit șansa unică să mă pot adresa dumneavoastră! Ne-am strâns mâinile la Țebea și am văzut în acest gest o deschidere către comunicare.

Sunt un mândru cetățean întru Tricolor care nu cere nimic pentru sine! Vă văd în poziția binecuvântată de a păstori cel mai mândru Neam, de a da speranță celor deznădăjduiți, de a face dreptate peste vremi! Neamul acesta sfânt, ostoit de griji, nevoi și luptă… nu renunță niciodată la strămoșii săi bravi, la Înaintașii care au făcut să fim, la portul național, la satul românesc, la Credință și rădăcinile sănătoase ale țăranului român.

Îmi permit să vă spun că asta lipsește politicii dumneavoastră, domnule Premier! Vă aflați în poziția privilegiată de la care puteți rămâne în Istorie, puteți folosi lozincile opoziției ca pe un sceptru întru reanimarea fibrei naționale! Fără Istorie, fără Cultul Eroilor, fără Limba maternă sfântă, fără educația vlăstarelor din noi întru România, nu vom face altceva decât să ne risipim într-o goană spre o globalizare rece și fără a avea călăuze cu spiritualitate simplă-arhaică… modele sacre din străvechile mitologii geto-dacice românești…!

Scriitorul Laurian Stănchescu, poet, istoric literar, jurnalist și cel mai mare Patriot pe care l-am întâlnit… și-a lăsat viața în slujba adevărului, a dreptății peste secole pentru Eroii noștri! Zeci de ani a bătut la picior această țară sfântă în marșuri patriotice, a mers pe urmele Titanului din Hobița Constantin Brâncuşi până în Paris, pentru repatrierea osemintelor ce-și caută încă adăpostul la sufletul mamei!

Pentru Voievodul Limbii Române Mihai Eminescu, pentru dezlegarea misterului ultimilor șase fatidici ani ai Luceafărului… domnul Laurian Stănchescu a dat parte din trupul său! Un accident vascular cerebral l-a făcut captiv în trupul său care nu-l mai ascultă, într-un scaun cu rotile din care a continuat lupta! Aveți puterea, aveți uniforma militară, aveți înălțimea și sufletul care vă pot scrie numele în Istorie cu litere de aur!

ÎNFIINȚAȚI UN MINISTER AL ROMÂNISMULUI, domnule Premier! Redați speranța acestui popor! Ascultați-ne jalea, mângâiați-ne sufletele de români făr de copii și nepoți aproape! Ridicați Limba și Literatura Română la rangul potrivit, faceți din Istoria Românilor materie de bază fără de care să nu treacă nici un an de studiu!

Dacă fiii și fiicele acestei Nații vor porni în bătălia cu viața conștienți de mândria, eroismul și neatârnarea Înaintașilor noștri greu încercați … atunci se va înclina altfel balanța, vor conștientiza valoarea lor, vor vedea evidența: olimpicii români sunt pe locul II mondial la matematică, sau fizică, sau informatică! Să le strunim plecarea, să le dăm motive să rămână sau recunoaștere celor plecați deja!

Sunteți umăr la umăr cu Sfinții Ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel cu siguranță are inima strânsă gândind la Mihai Viteazul, cel care a creștinat întreaga Europă! Voievodul Întregitor și încă neîntregit după mai bine de patru secole își lasă trupul să bântuie în căutarea capului, între Mănăstirea Dealul și lăcașul de cult din Plăviceni unde s-au certificat a fi găsite osemintele Voievodului!

Rămâneți în Istorie ca premierul care a pus cap trupului și trup capului de Voievod, domnule Premier! Domnul Laurian Stănchescu m-a învățat Istorie, am așternut în scris toată zbaterea Eroilor noștri, toate dovezile descendenței milenare ale poporului român în spațiul Carpato-danubiano-pontic, dovezi recunoscute internațional de către cei mai de seamă filosofi, istorici sau geografi străini, dar ignorate, ascunse și date uitării de conducerile vremelnice.

Nu este păcat, domnule Premier, să nu ne recunoaștem meritele și trecutul glorios? N-ar folosi oare să faceți din lupta cu uitarea cea mai aprigă armă? Imaginați-vă elevii noștri, speranța noastră în viitor, îmbrăcați în ia națională! Regina Maria, Întregitoarea României Mari, a făcut din portul popular cel mai scump veșmânt, ducându-l cu mândrie în toate cancelariile lumii, din Statele Unite și până la Paris!

Așa cum uniforma militară vă dă verticalitate, încredere și respect… așa ar fi copiii noștri cu uniforma școlară ia strămoșească! În acest fel nu s-ar pierde tradiția, și portul, și spiritul, și talentul și dăruirea celor care au cusut la războiul de țesut cămașa sfântă!

Domnule Premier, Românii sunt de-o veșnicie încercați de războaie, răzvrătiri, foamete și frig, nedreptate și dor! Au îndurat plini de demnitate, de stoicism vremurile tulburi. Nu ne luați speranța! Lăsați-ne Fibra Națională întreagă, lăsați-ne Eroii pe postamente cu valoare de Lăcaș de cult, alăturați-vă de istorici, de scriitori, de acei Oameni cu tâmplele cernite de trecerea timpului dar geniali, care pot face din “Unicul dor al vieții mele este ca să-mi văd Națiunea mea fericită ” un țel în viață și dincolo de ea!

Este Testamentul scris de Avram Iancu pentru fiecare erou cu nume sau fără de nume cunoscut, care nu a mai apucat a-și scrie Testamentul, poate doar cu ultimul suflu, cu cea de pe urmă picătură de sânge, cu osemintele înnobilând glia strămoșească!

Dumnezeu veghează asupra Grădinii Maicii Domnului, România!

Dr. Mădălina Fărcaș, membru titular al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România!

Președinte, Asociația Cultural Istorică “Testamentul lui Avram Iancu”