ADINA ALBERTS – Laptele

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Laptele

Știți deja cât sunt de pasionată de toate noutăţile în medicină. Și mai știți că pot identifica ușor ce e real și ce e manipulare în domeniul medical. V-am vorbit mereu despre LAPTE sub toate aspectele și formele lui. Și am susținut continuu, în ciuda vocilor sonore de negare, că LAPTELE DE VACĂ ESTE BUN pentru omul cu vârsta cuprinsă între 1-99 de ani. Este adevărat că, pe măsură ce înaintăm în vârstă, scade cantitatea de enzime care ajută la digestia laptelui, mai ales dacă nu îl consumăm constant. Acesta este un adevăr valabil pentru toate enzimele digestive. Iar alimentele actuale pline de potențiatori și adaosuri diverse nu fac decât să distrugă, încet dar sigur, întregul arsenal enzimatic cu care mama natura ne-a înzestrat.

*

Am citit zilele trecute un studiu publicat într-o revistă de prestigiu (Frontiers in Nutrition) despre beneficiile uluitoare pe care le are laptele pentru sănătate. Îţi spun doar atât: antioxidanţii din laptele de vacă pot încetini procesul de îmbătrânire al creierului şi te pot proteja de boala Alzheimer!

Ei, bine, studiul condus de o echipă de cercetători vizionari din cadrul Centrului Medical al Universităţii din Kansas susține că adulţii care beau trei ceşti de lapte pe zi generează în organism un nivel ridicat al unui antioxidant puternic (numit glutation sau GSH) care le susţine tinereţea cerebrală! Glutationul susține tinerețea celulară în general.

Pe măsură ce îmbătrânim, nivelul de GSH scade şi, treptat, începem să pierdem nu doar din memorie şi concetrare, ci şi din protecţia creierului, din elasticitatea pielii, din tonusul muscular, din acuratețea funcțiilor vitale și nonvitale.

Ce a relevat studiul? În cercetare au fost angrenaţi 80 de adulţi, cu vârste cuprinse între 60 şi 89 de ani, cu un obicei de a consuma circa o ceaşca jumătate de lapte, pe zi. Acest eşantion a fost împărţit în două. Astfel, primului grup i s-a cerut să nu modifice nimic în dietă. Cel de-al doilea grup i s-a dublat consumul de lapte zilnic. Dupa 3 luni, analizele au arătat că nivelul de antioxidanţi din creier crescuse cu 5-7%, în cazul celui de-al doilea grup.

Nu-i aşa că atât natura, cât şi ştiinţa (adevărată) sunt uimitoare? Putem avea un creier tânăr și un trup frumos, indiferent de vârstă, fără vreun medicament sofisticat, ci consumând zilnic trei ceşti de lapte! Atenţie, însă! Este fundamental să te asiguri că laptele pe care îl bei să fie unul de calitate, de la vaci crescute în libertate şi hrănite cu iarbă.

Citește și: ADINA ALBERTS – Apa este esența vieții.