GHEORGHE VOINEA – Uzina Ford de la Craiova, o poveste de succes

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Evoluția uzinei Ford de la Craiova este o poveste de succes în România. Echipa acestei uzine este pregătită pentru următoarele lansări Ford, care vor include și primul vehicul full-electric care va fi construit la Craiova.

Compania americană Ford a preluat oficial uzina din Craiova în urmă cu 14 ani, investind circa 2 miliarde de dolari (USD) și transformând-o într-o locație de fabricație de ultimă generație.

Începând cu 5 iulie 2022, proprietatea uzinei Ford Craiova a fost preluată oficial, prin transfer, de către compania turcă Ford Otosan. Astfel, uzina Ford Craiova devine prima unitate de producție din afara Turciei din portofoliul Otosan, cel mai mare producător de vehicule comerciale din Europa.

Ford Otosan intenționează să investească 490 de milioane de euro în uzina Craiova în următorii trei ani, pentru a extinde producția și pentru a juca un rol cheie în cursa de electrificare a autovehiculelor Ford în Europa. În acest context, Ford Otosan va lansa și un nou model de autovehicul, Ford Transit Courier, ce va fi produs în Craiova începând cu 2023, urmat de versiuni electrice în 2024.

De asemenea, Ford Otosan va continua să producă Ford Puma în Craiova, cel mai bine vândut vehicul european de pasageri și va introduce noul PUMA electric în 2024.

Odată cu achiziția uzinei de la Craiova, Ford Otosan își extinde experiența de fabricație și capacitățile în operațiunile internaționale. Angajații cu înaltă calificare din Craiova și munca lor remarcabilă în producerea unora dintre cele mai apreciate produse Ford se vor baza pe povestea de succes a lui Ford Otosan. Craiova va beneficia de baza de competențe și transferul de cunoștințe prin experiența Ford Otosan în proiectarea, ingineria și construirea vehiculelor comerciale, precum și în electrificare. ” – Güven Ozyurt, director general, Ford Otosan.

Gheorghe Voinea, analist,  jurnalist U.Z.P.R.