ANCA ALEXANDRESCU – Răul cel mic versus răul cel mare

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Răul cel mic versus răul cel mare

Azi toata lumea a fost ocupata cu ce se intampla la PNL! Dar ce se intampla? De ce atata indignare? Cand totul e la indigo cu ce s-a intamplat in septembrie 2021. Daca veti schimba numele din discursuri – al lui Catu cu Ciuca si al lui Orban cu Catu- veti constata ca sunt aceleasi. Si la fel vor fi si in viitor. A aparut un element nou ca au ales raul cel mai mic. Dar noi alegem raul cel mai mic de 32 de ani. Pentru ca asa vor EI. Cineva creeaza un rau mare pentru ca apoi noi sa alegem raul cel mai mic. Si asta se poate aplica cu succes si la ce se intampla azi in lume. Putin versus UE si SUA. Ca doar nu l-am creat noi pe Putin! Ideea e ca nu e nici despre PNL, nici despre Iohannis. Ci despre raul cel mic versus raul cel mare! Deja se contureaza raul cel mare pentru 2024 si sa vedeti cum brusc Mircea Geoana devine raul cel mic. Nu mai conteaza “afacerile” soacrei, condamnarea cumnatului, functia tatalui sau in decembrie 1989, salteaua de la Rapps, ceasurile de la Vanghelie si nici macar faptul ca George Maior i-a fost sef de cabinet inainte sa fie pus la SRI.

Zice ambasada SUA la Bucuresti ca ei n-au spus niciodata “Davai ceas”. Asa e! Dar “Give me your money” au zis? Sau “Give me your oil”? Si as putea continua. Sa nu-mi spuneti ca n-au zis!

Se intreaba jurnalistii de la New York Times daca de fapt Putin a vrut doar bogatiile din estul Ucrainei? Putem sa ne intrebam si noi? Si se mai intreaba tot ei daca cumva marile puteri ii fac jocul si acum asa cum o fac de atatia ani. Ce se intampla cu sanctiunile impuse Rusiei, cu gazul care vine in continuare catre Germania si restul Europei. Cum se reaseaza polii de putere in lume, ce va urma si politic si economic. Discutam in aceasta seara in exclusvitate cu fostul sef SIE, generalul Ioan Talpes. Si pentru ca tot a fost seful unui serviciu secret vom incerca sa aflam cine si de ce tine dosarele de “securisti” si le scoate doar cand e nevoie? De ce nu au fost predate toate arhivele si ce s-a intamplat in cazul lui Traian Basescu? Intrebari multe, raspunsuri putine si adevaruri mai deloc. Doar asa oamenii pot fi manipulati mai usor. Astazi sunt alegeri in Ungaria si Serbia dar urmeaza si alegeri in Franta. Ce perspective sunt, unde se afla Romania si ce ar trebui sa faca politicienii nostri aflati in aceasta seara de la ora 21 cand vom intra in Culise!

Autor: Anca Alexandrescu, jurnalist politic, realizator TV

Citește și: ANCA ALEXANDRESCU – Se mai întâmplă și lucruri bune