CRISTIAN TERHEȘ – Debarcarea lui Superman

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Debarcarea lui Superman de la președinția PNL nu e surprinzătoare, fiind evident din prima zi că acesta a fost pus acolo pe post de marionetă, ca la timpul potrivit să fie dat jos și înlocuit de o altă slugă.

În contextul lucrurilor care se întâmplă acum în PNL nu trebuie ignorat un document publicat în această săptămână, care ar trebui să fi cutremurat viața publică din România.

Astfel, pe 29 martie 2022, Secretariatul General al Guvernului a dat publicității un raport, întocmit la cererea premierului Ciucă, în care se arată câte zeci de milioane de doze de vaccin anti-COVID s-au achiziționat pe perioada 2020-2023, pe miliarde de lei.

Acel document (la final găsiți link spre documentul integral) efectiv îi îngroapă atât pe Cîtu și Orban, ca premieri, cât și pe cei care au fost miniștrii Sănătății și Finanțelor și au avizat cumpărarea atâtor zeci de milioane de vaccinuri inutile.

Anul trecut am făcut o cerere Ministerului Sănătății să-mi comunice contractele cu firmele de vaccinare și detalii despre achiziții, însă mi s-a răspuns că nu-mi pot comunica cele cerute deoarece datele sunt confidențiale.

Acum, însă, iată că apare un document care ar trebui să producă cutremur în orice țară normală.

Pe scurt, sub guvernele lui Orban și Cîțu, România a cumpărat, sau s-a angajat să cumpere, cca 95 de milioane de doze de vaccin anti-COVID, la preț de miliarde de RON, în timp ce românii sărăceau iar puterea de cumpărare scădea.

Tot acești doi premieri au împrumutat țara cât s-a împrumutat România peste 25 de ani. Ce s-a făcut cu acei bani, care vor trebui plătiți cu dobândă?

Un lucru pe care raportul nu-l prezintă, dar va trebui aflat, e câți bani s-au plătit deja pe vaccinurile cumpărate.

Pe de o parte PNL cu USR au cumpărat zeci de milioane de doze de vaccinuri, pe miliarde de RON, iar pe de altă parte i-au constrâns pe oameni să se vaccineze, încălcându-le drepturile și consimțământul liber și corect informat. Sunt nu doar hoți, ci și criminali!

Urmărirea penală a acestor trădători criminali e prea puțin lucru. Ei, împreună cu toți trădătorii din PNL și USR, care au susținut acest jaf de proporții fără precedent, trebuie expulzați prin vot din toata funcțiile publice.

Documentul SGG poate fi accesat aici: https://sgg.gov.ro/1/wp-content/uploads/2022/03/NOTA-8.pdf

Sursa: CRISTIAN  TERHEȘ – Europarlamentar