MIHAI TÎRNOVEANU – Nu vom ceda Valea Uzului!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nu vom ceda Valea Uzului!

Eliminarea steagurilor tricolore românești și arborarea ilegală a steagului Ungariei pe catarg

În Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului, la manifestarea de comemorare a militarilor armatei horthyste s-a dat jos Drapelul României cu tot cu catarg și a fost ridicat pe un alt catarg, steagul Ungariei. Participanții au dat jos toate steagurile tricolore românești de pe poarta Cimitirului. Au smuls până și Tricolorul Românesc care înfășura piciorul Crucii Mari ridicate în memoria Eroilor Armatei Române, de către Calea Neamului și Frăția Ortodoxă.

tricolor poarta vu

poarta vu

Ceremonia a fost condusă de preș. Consiliului Județean Harghita și de primarul comunei Sânmartin, acesta din urmă, în calitate de organizator principal declarând că militarii unguri au apărat granița țării lor de inamicii invadatori, “invadatorii” fiind desigur eroii Armatei Române. (…) De cruci nu s-au atins pentru că până și oficialii maghiari si-au dat seama de consecințe, inclusiv cele penale. Consecințe penale și nu numai, vor avea și eliminarea steagurilor tricolore românești și arborarea ilegală a steagului Ungariei pe catarg.

indepartare tricolor vu

steag hu vu

Ce se petrece la Valea Uzului relevă de fapt mentalitatea liderilor politici aleși ai comunității maghiare, anume aceea că Armata Română atât în Primul Război Mondial dar și în Al Doilea Război Mondial a “invadat” “patria lor”, adică Transilvania, considerată ca fiind parte a Ungariei. Ei spun asta în modul cel mai clar cu putință, manifestându-se totodată în acest sens. Acești indivizi contestă actul Marii Uniri de la 1918 și fac apologia regimului criminal horthyst care a făcut mii de victime în timpul Dictatului de la Viena, apologie exprimată chiar prin comemorarea de sâmbătă a “eroilor” armatei horthyste. Este încă un fapt penal. Vom documenta și aspectul privind uniformele militare prezente la manifestările de la Valea Uzului, acestea după opinia mea aparținând armatei regimului criminal horthyst.

uniforme horty

Nu vom ceda Valea Uzului. Nu o vom ceda pentru că este cel mai viu simbol al continuării luptei Eroilor Români, acolo confruntarea este în plină desfășurare și răspundem Prezent!

Cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!

tricolor vu

Autor: Mihail S. Târnăveanul – medic, președintele Asociației Calea Neamului