CIUTĂ DANIELA – Împreună salvăm monumentele românești!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Împreună salvăm monumentele românești!

Dragi români,

Asaltul asupra monumentelor românești a ajuns pe granița de nord-vest. Tocmai la monumentul simbol al victoriei Armatei Române pentru eliberarea ultimei brazde de pământ românesc în 25 octombrie 1944 de sub ocupația hortystă instalată în septembrie 1940.

După mutarea statuii lui Avram Iancu la Turda, a lui Mihai Viteazul la Oradea, a lui Emil Racoviță la Cluj Napoca, după scoatere soclurilor statuilor Mihai Eminescu, Lucian Blaga și Școala Ardeleană la Cluj Napoca a venit și rândul Monumentului Ostașului Român de la Carei să fie batjocorit. Se dorește flamcarea sa cu 16 plăci înalte de beton pe care să fie gravată istorie mistificată! Se vrea și amfiteatru lipit de monumentul de for public și evident, loc de joacă și parcări în locul parcului.

Asaltul asupra statuilor și monumentelor românești atinge cote alarmante și necesită intervenția guvernului, a celor mai înalte foruri de cultură dar și a societății civile din moment ce adminstrațiile locale se fac vinovate de abuzuri flagrante, de aprobarea de proiecte ce aduc atingere doar statuilor românești.

Totul cu acceptul comisiilor de monumente din cadrul Ministerului Culturii, al administrațiilor locale din localitățile menționate.

AJUNGE cu bătaia de joc la adresa monumentelor românești!

Împreună putem salva monumentele românești!

Vineri, 30 iunie 2023, de la ora 13,00, vom organiza o conferință de presă unde vom oferi detalii despre stadiul în care s-a ajuns cu asaltul împotriva monumentelor românești prin proiecte avizate de forurile de cultură din cadrul Ministerului Culturii și al administrațiilor locale.

Vor participa academicieni, profesori universitari, profesori, oameni de cultură, activiști civici, artiști, clerici, români care încă își prețuiesc cultura, istoria și identitatea națională.

Vă așteptăm pe toți cei care doriți să vă implicați în acțiunea de salvare a monumentelor și statuilor românești!

Veniți și luați atitudine!

Nu stați deoparte!

Suntem datori să ne protejăm monumentele simbol!

 

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, Brandenburg Gate şi text care spune „VINERI, 30 IUNIE, 2023, ORA 13,00 VA AVEA LOC LA BIBLIOTECA CENTRALĂ UNIVERSITARĂ UNIVERSITAR "LUGIAN BLAGA", ÎN SALA "IOAN MUȘLEA", CONFERINTA DE PRESĂ: ÎMPREUNĂ SALVĂM MONUMENTELE ROMÂNEȘTI! VOR PARTICIPA: ACADEMICIENI, PROFESORI UNIVERSITARI, PROFESORI, OAMENI DE CULTURĂ, ACTIVIȘTI CIVICI, ARTIȘTI, CLERICI, ROMÂNI CARE ÃNCĂ ÃÈı PREȚUIESC CULTURA, ISTORIA șI IDENTITATEA NAȚIONALĂ, ORGANIZATORI; ASOCIAȚIA ROMÂNILOR EXPULZAȚI ÎN 1940, FILIALA CAREI, ARS TRANSILVANIAE ASTRA DESPĂRȚĂMÂNTUL CAREI”

Sursa: Daniela Ciută, președinte Asociația românilor refugiați și expulzați filiala Carei

Citește și: CIUTĂ DANIELA – Doar crucile românilor trebuie demolate în România?