MIRCEA VINTILESCU – O pictoriță româncă de 12 ani este considerată un fenomen în Occident

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

O pictoriță româncă de 12 ani este considerată un fenomen în Occident

La doar 12 ani, pictorița Giulia Pintea a devenit deja un fenomen în Occident, după ce și-a expus tablourile în Franţa, Germania şi Marea Britanie.

“Sunt un copil căruia îi place să deseneze, să se joace și căruia îi place sportul foarte mult și pictura. România este țara în care s-au născut părinții mei și locul în care îmi petrec vacanțele”, spune Giulia.

Mica artistă s-a născut în Italia, dar trăiește în Franţa. Ştie perfect limba română şi îşi petrece vacanţele de vară la bunici, în Satu Mare. Iar acum, pentru prima dată, și-a prezentat lucrările în faţa românilor, într-o expoziţie deschisă la Palatul Parlamentului.

Expoziția Giuliei Pintea se numeşte “Simfonia în culori”.

Mama Giuliei a emigrat în Canada în anul 2000. După zece ani, alături de soțul ei, a revenit în Europa, mai întâi în Italia, după care s-au mutat, cu fiica lor, în Franța.

La București, alături de Giulia, a venit, din Franța, și mentorul ei, profesorul Jose Curti care precizează:

“Giulia de astăzi este o mare artistă. A început la 6 ani, acum are 12 ani. Putem spune că a evoluat și acum pleacă în toate sensurile. Este extraordinară. Este explozivă şi mă impresionează. Şi pot să spun că mă depăşeşte. Îşi depăşeşte profesorul. Este extraordinară!”

Lucrările Giuliei pot fi văzute aici – www.artmajeur.com/alpintea/en .

În jurul Giuliei au venit familia și prietenii din Germania, Franța și România.

Din păcate la noi în România nu s-a auzit nimic de această fetiță care este un adevărat fenomen în pictură, dar ni se rostește mereu numai numele unor politicieni analfabeți, sau al unor criminali fără de scrupule.

Cred că în România de astăzi și un mare compozitor precum Wolfgang Amadeus Mozart ar fi rămas un vajnic anonim, căci pentru el Ministerul Culturii nu avea timp să se ocupe pentru că el nu se pricepea de fel să compună renumitele manele, melodii care sunt pe placul celor care ne cârmuiesc așa de prost astăzi.