VLAD PÂRĂU – Gheorghe Piperea, sărbătoritul zilei de 1 martie: Tuturor celor care m-au suportat până azi, un mare Mulțumesc. Noi îi urăm: Mulți ani trăiască!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Gheorghe Piperea, sărbătoritul zilei de 1 martie: Tuturor celor care m-au suportat până azi, un mare Mulțumesc. Noi îi urăm: Mulți ani trăiască!

Pe 1 Martie este și ziua de naștere a îndrăgitului avocat Gheorghe Piperea, care și-a câștigat o bună reputație publică din activismul său în domeniul luptei contra practicilor neloiale ale băncilor, contra cenzurii și dictaturii digitale, politicilor pandemice și ale abuzurilor de orice fel. Celebrul profesor universitar și avocat este fondatorul grupului „România Nesupusă” și al ONG-ului „Asociaţia pentru Acțiune Civică şi Democraţie Participativă” (AICDP), precum și al Târgului de Crăciun de la Singureni sau al Sing-Fest.

„În subconștient sunt încă acel student la drept de acum 30 de ani care nu era convins că poate să schimbe un pic lumea pentru a o face mai dreaptă și mai bună. Mă simt încă acea creangă subțire în copacul alor mei, chiar dacă acum eu sunt copacul. De fapt, în străfundurile mele, mă simt încă la fel ca acel țăran de la țară din 1990 care rata din când în când rata care tocmai pleca din stație. Știți cercul acela în care cei de la disco/club se organizează “natural” pentru a dansa în sincron? Cu aspectul meu de urs ursuz din 1990-91 reușeam mereu să ies, tot “natural”, din cerc, căci cei ai locului mă rejectau din stolul lor, pas cu pas, dar ferm.

Cam așa-i și acum.

Azi, încă nu am realizat pe deplin că m-am făcut mare. Înțelept, poate nu suficient, dar îmbătrânit de experiența a 5 vieți într-una singură, da. Știu acum bine că judecata nu mi se va face după succese, ci după totalul eșecurilor din care m-am putut ridica de la podea pentru a fi treaz și de încredere a doua zi. De încredere pentru cei care depind de mine. Cam asta am ajuns să cred că înseamnă să schimbi lumea proprie. În bine, întru dreptate.

Tuturor celor care m-au suportat până azi, un mare Mulțumesc”,

a scris av. Gheorghe Piperea la 1 martie 2023 pe Facebook.

Îi mulțumim la rândul nostru și îi urăm tradiționalul „Mulți ani trăiască!”.

Autor: VLAD PÂRĂU – ziarist, poet și muzician, cerulcodrulsiparaul.ro

Citește și: VLAD PÂRĂU – Ridică-te, popor Român!