ANDREI GROZA – REUNIFICARE SAU ADERARE?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

REUNIFICARE SAU ADERARE?

Este logic și corect ca românii de pe ambele maluri ale Prutului să trăiască într-un singur stat.

Este logic și corect ca acest stat să fie membru al Uniunii Europene.

Nu este logic și nu este corect ca în Uniunea Europeană să existe două state românești (doi președinți români, două parlamente românești, două guverne românești, două curți constituționale românești ș.a.m.d.).

Nu este logic și nu este corect ca noi, românii din stânga Prutului, să cheltuim miliarde de lei pentru a întreține autorități publice, pentru că cineva își dorește să fie președinte, deputat, ministru, ambasador ș.a.m.d., în timp ce avem drumuri nereparate, pensii mizere, copii flămânzi în grădinițe și școli.

Chiar dacă Republica Moldova va fi membră a Uniunii Europene aceste cheltuieli alogice și incorecte vor rămâne pe spatele celor care muncesc și tot vom fi ultimii în Europa la toate capitolele.

Este logic și corect ca Republica Moldova să se reunească cu România care este membră a Uniunii Europene și scăpăm de aceste cheltuieli (aici, nu vorbim despre alte multe rezultate/efecte pozitive care vor urma).

Este logic și corect să-i depistăm și să-i cunoaștem pe toți cei care sunt împotriva Reunificări (mai ales pe cei care încearcă să ne aline speranța că după aderare vom fi împreună în Uniunea Europeană), atât din republică cât și din afara hotarelor acesteia.

Este logic și corect, ținând cont de faptul că actualele partide unioniste nu sunt capabile să se consolideze într-o singură forță politică, ca, urgent, la Chișinău să fie convocată o adunare republicană a celor ce pledează pentru Reunificare și să se discute ce trebuie de făcut pentru a nu pierde ultima șansă.

Nimeni alții nu vor veni și nu ne vor face fericiți.

Să nu fim naivi, să le dovedim celor din jurul nostru că suntem alții decât ne cred dânșii.

Citește și: MIHAI TÎRNOVEANU – Reunificare

Autor: Andrei Groza, BASARABIA LITERARĂ

Citește și: ILIE LUPAN: CE FACEM, DOMNILOR ROMÂNI, CU ACEST STAT EȘUAT, R. MOLDOVA ?