MIHAI TÎRNOVEANU – Un neobosit promotor al idealului național: Profesorul Ioan Lăcătușu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Un neobosit promotor al idealului național: Profesorul Ioan Lăcătușu

Un om la înălțimea Steagului pe care-l poartă, puțini pot asta: Profesorul Ioan Lăcătușu! La mulți ani frumoși ca România!

Domnia Sa este stânca și condeiul românismului din Inima Țării, o stâncă pe care este scrisă istoria românescă din Harghita, Covasna și Mureș din ultimii zeci de ani și condeiul care a scris și dezvăluit din alte file vechi, această istorie așa cum a fost ea de-a lungul mileniilor.

Pentru a înțelege mai bine totuși care este capacitatea intelectuală, implicit românească a domnului Lăcătușu, vă spun cu siguranță că dacă ar fi trezit din somn pe la 4 dimineața si pus față în față cu toți istoricii și politicienii maghiari la un loc, le-ar dărâma cu un calm desăvârșit și cu cele mai puternice argumente istorice, culturale și geopolitice, tot ,,palatul de spume minciunoase”.

De aceea, stânca a fost, este și va fi lovită de valuri și de aceea ele fac spume de disperare la ”întâlnirea” cu ea, pentru că nu o pot acoperi.

Avem un pisc viu de munte, acolo, în Curbura Arcului Intracarpatic, să-l prețuim cum se cuvine, nu doar prin vorbe și laude deșarte, ci mai ales prin fapte, prin acțiune românească. Profesorul trebuie înțeles în toată complexitatea sa și atunci când vorbește și atunci când ”tace” si atunci când nu suntem de acord cu el. Marea lui capacitate a fost si este de a ne uni pe toți în jurul lui, astfel încât la oricare ”strigare” a Domniei Sale, se adună la un loc inclusiv oameni care au modalități de acțiune diferite, chiar opinii diferite pe diverse subiecte. Marea majoritate a acestora are însă un ideal comun, anume idealul național.

Cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!

Autor: Mihail S. Târnăveanul – medic, președintele Asociației Calea Neamului

Citește și: MIHAI TÎRNOVEANU – Naționalism