MIHAI TÎRNOVEANU – AVRAM IANCU – EROU NAȚIONAL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

AVRAM IANCU – EROU NAȚIONAL

Avram Iancu la 150 de ani de la trecerea spre Viața Veșnică adună în jurul lui multe mii de români din toată țara.

AI en3

“Raportul” prealabil pentru primul-ministru a fost ceva de genul, “trebuie să mergeți, interesul este mare”. Până și USR a depus o coroană de flori, deci da, “interesul” este enorm, aș adăuga eu.

Domnul Tiberiu Groza, președintele Societății Avram Iancu i-a transmis personal prim-ministrului PNL, revolta românilor față de intenția primarului PNL Turda, de a muta statuia lui Avram Iancu din centrul orașului. Vom vedea așadar dacă tov. primar de Turda va reuși performanța ca odată cu “modernizarea” centrului urbei, să scadă și mai mult în sondaje propriul partid.

Emil Boc de la Cluj-Napoca a preferat să nu riște, normal, are mai multă experiență politică decât colegul de la Turda. Deja PNL are o mare bilă neagră dată de Bolojan de la Oradea prin demolarea statuii lui Mihai Viteazu si închiderea într-o cușcă de lemn a bustului (capului) lui Mihai Eminescu.

Cu preconizata ispravă de la Turda, dacă prin absurd se va petrece, printre multe alte lucruri, despre acest partid se va scrie așa în istorie: PNL a scos din orașele primarilor lui, statuile lui Mihai Viteazu, Mihai Eminescu si Avram Iancu. Pentru acele ,,multe alte lucruri” românii vor pune la pachet acest partid cu celelalte care au tot guvernat “strălucit” România, dar pentru Mihai Viteazu, Mihai Eminescu și Avram Iancu nu-l vor ierta niciodată, mai ales că mai are și pretenția de a se numi “Național” și ca a fost condus la un moment dat și de un general al Armatei Române…adică tocmai în perioada în care partidul are un reprezentant al Armatei în frunte, Comandantul Oștirii Române din Transilvania, Avram Iancu, este umilit de un primar PNL.

Cum sună asta domnilor politicieni care ați stat în fața mormântului unuia dintre cei mai mari generali de oaste? Cum răsună fărădelegea ca Voievodul Marii Uniri să zacă dezmembrat într-o curte la Oradea? Cum tună păcatul ca Eminescu să fie din nou închis într-o cușcă?

…și cum puteți dormi noaptea când toate aceste simboluri sunt puse de voi la pământ, tocmai în Transilvania?

Da, luați aminte “raportul”, chiar există un mare interes pentru ,,Ceva este etern: Transilvania, pământ românesc”!

AI en2

Sper că înțelegeți că respectiva expresie este în legătură directă nu numai cu Avram Iancu, ci și cu Mihai Viteazu si Mihai Eminescu.

AI en1

România este eternă și mergem cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!