MIHAI TÎRNOVEANU – Pentru Avram Iancu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Pentru Avram Iancu

Duminică, 28 august, de la Cluj, mergem la Turda, pentru Avram Iancu, pe drumul martirilor și eroilor.

ai1

După manifestările comemorative prilejuite de împlinirea a 82 de ani de la Dictatul de la Viena desfășurate la Cluj-Napoca, ne vom îndrepta spre Turda, pentru a protesta din nou, împotriva mutării statuii Eroului Național Avram Iancu din centrul orașului.

La Cluj începem Marșul Românilor la ora 12 de la Biserica din Deal (str. Bisericii Ortodoxe) și continuăm cu adunare publică la ora 14 în Piața Avram Iancu. În centrul orasului Turda ajungem la ora 17.

Cele două acțiuni sunt legate printr-o logică și năzuință firească, de a fi scut în calea stergerii reperelor identitare românești, de a păstra în memoria colectivă atât paginile nefaste ale istoriei ocupației străine a Transilvaniei, pentru ca ele să nu se repete, cât și lupta exemplară a Eroului Avram Iancu, ca model de rezistență națională.

În această lume în care globalismul duce în neant tot ceea ce înseamnă identitate, repere, istorie, aceste acțiuni, de la Cluj și Turda, considerăm că sunt de importanță vitală. Ele reiterează un adevăr incontenstabil, care însă nu este acceptat de inamici și de aceea, trebuie afirmat din nou și din nou: ,,Ceva există etern: Transilvania, pământ românesc!

Citește și: MIHAI TÎRNOVEANU – ”Ceva este etern: Transilvania, pământ românesc!”

Autor: Mihail S. Târnăveanul – medic, președintele Asociației Calea Neamului