MIHAI TÎRNOVEANU – Pentru Martirii Dictatului de la Viena

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Pentru Martirii Dictatului de la Viena

Pentru Martirii Dictatului de la Viena, pentru fiecare lacrimă si picătură de sânge vărsate de români, răspundem Prezent la Cluj-Napoca, duminică, 28 august.

Asociația Calea Neamului împreună cu Societatea Avram Iancu din România organizează comemorarea victimelor Dictatului de la Viena. Alături de noi vor fi prezenți reprezentanți ai românilor refugiați, expulzați si deportați, precum și ai asociațiilor naționaliste, pe care le vom menționa în postările care urmează.

Evocăm jertfa și suferința victimelor odiosului dictat care a rupt din teritoriul României 43.500 km. pătrați cu o populație de 2.667.000 locuitori din care peste 50% români și 37% maghiari. Ne manifestăm împotriva oricărei forme de autonomie teritorială, rămânem fermi pe poziții în acest sens, pentru ca istoria nefastă să nu se repete. Există voci inepte care spun că ,,nu vrea nimeni să ne ia pământul Transilvaniei în spate și să fugă cu el în Ungaria”. Nici în 1940 nu a ”fugit” nimeni cu pământul în spate, ”doar” au trasat o graniță peste care românii din exterior nu mai aveau voie să treacă fără ”pașaport” si din interiorul căreia au fost expulzați sute de mii de români. Doar trădătorii, străinii și cei fără minte folosesc expresia prostească mai sus amintită.

Despre actualitatea evenimentelor tragice din urmă cu 82 de ani, urmează din nou să vorbesc. Ne ocupăm în zilele următoare de organizare, transport, sonorizare, mobilizare și ne rugăm lui Dumnezeu să reușim îndeplinirea acestei misiuni, cel puțin la fel de bine ca anul trecut.

Mergem înainte, pentru România, până la capăt și dincolo de el!

Citește și: MIHAI TÎRNOVEANU – 103 ani de la ocuparea Budapestei și eliberarea Ungariei de comunism, de către Armata Română

Autor: Mihail S. Târnăveanul – medic, președintele Asociației Calea Neamului