MIRCEA VINTILESCU – 15 AUGUST. ASTĂZI ESTE SĂRBĂTORITĂ SFÂNTA MARIE MARE

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

15 AUGUST. ASTĂZI ESTE SĂRBĂTORITĂ SFÂNTA MARIE MARE

Calendarul ortodox ne amintește evenimentul pe care creștinii ortodocși îl cinstesc astăzi, este vorba de Adormirea Maicii Domnului, o sărbătoare cunoscută în termeni populari ca și Sfânta Maria Mare. Biserica Ortodoxă ne transmite că se încheie postul, semn că vine o sărbătoare de mare importanță pentru credincioși.

De Sfânta Maria Mare învățăm că Maica Domnului a fost înștiințată de un înger legat de mutarea sa din această viață.

„Acestea zice Fiul tău: Vremea este a muta pe maica Mea la Mine. Nu te teme de aceasta, ci primește cuvântul cu bucurie, de vreme ce vii la viața cea nemuritoare”, sunt vorbele pe care le-a auzit Fecioara Maria.

După aceea, Maica Domnului și-a cerut iertare și abia apoi și-a dat duhul. Domnul Însuși S-a coborât din ceruri pentru a primi în mâinile Sale sufletul ei cel sfânt. În acele clipe s-au petrecut mai multe minuni și mulți bolnavi s-au vindecat.

Trupul a stat trei zile în mormânt, după care a fost ridicat în chip tainic spre lăcașurile cerești. Cel care a descoperit acest lucru a fost Toma, care a sosit la Ierusalim pentru a cinstit trupul Fecioarei Maria, doar că mormântul era gol.

Rugăciune pentru Sfânta Maria Mare. Face minuni pentru sănătate

„Sfântă Maria, mă îndrept plin de încredere către Tine, cerându-ți ajutor! Cred cu tărie că mă vei asculta în necazul meu și mă vei sprijini când îmi este greu.
Spre a-ți arăta recunoștința mea, îți făgăduiesc să fac cunoscută și altora această rugăciune.
Te rog, cu umilință, să îmi aduci liniște în tristețea și durerile mele.
În numele negrăitei rugăciuni și bucurii care ți-a cuprins inima când ai oferit adăpost Mântuitorului lumii în casa ta din Betania, te implor, roagă-te pentru mine și familia mea ca să-l păstrăm pe Dumnezeu în inimă astfel încât să ne învrednicim a primi ajutor în nevoile noastre, mai ales în durerea care mă copleșește acum (se spune dorința).

Te implor, Ajutătoarea celor aflați în suferință, înfrânge orice greutăți precum ai înfrânt balaurul care șade la picioarele tale”.

Amin.

Citește și: MIRCEA VINTILESCU – Schimbarea la Față a Domnului

Autor: Prof.Dr. Mircea Vintilescu