MIRCEA VINTILESCU – PERSEIDELE PE CERUL ROMÂNIEI

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

PERSEIDELE DIN ACEASTĂ NOAPTE DAU UN FRUMOS SPECTACOL PE CERUL ROMÂNIEI

Perseidele ajung la momentul maxim în această noaptea potrivit specialiștilor de la NASA.

Luna Plină afectează în acest an vizibilitatea Perseidelor. Ploaia de meteori Perseide este în plină desfășurare și va fi vizibilă și pe cerul din România (noaptea).

În mitologia greacă, Perseu era fiul Danaei și al lui Zeus, care pentru a ajunge la aceasta, a luat forma unei ploi de aur. Momentul de glorie a lui Perseu a fost cel în care a înfruntat cu mult curaj și dibăcie Gorgonele. Pus în dificultate de faptul că privirea Meduzei poate transforma pe oricine în stană de piatră, acesta s-a folosit de scutul primit de la Atena.

Privind reflexia gorgonei în scut, Perseu a reușit să-i taie capul, ieșind învingător din această aventură primejdioasă. De fapt legătura cu figura mitologică este întâmplătoare pentru că meteorii au primit numele de la constelația Perseu, din dreptul căreia își fac apariția.

Roiul Perseidelor a început în luna iulie și va dura până în 24 august, însă momentul maxim va avea loc în noaptea aceasta.

Potrivit astronomilor, orice meteor a cărui traiectorie inversă ajunge în constelația Cassiopeia (între Cassiopeia și Perseu), în partea de nord-est a cerului, este o „perseidă”.

Citește și: MIRCEA VINTILESCU – ”TALPA DE ROBOT” CE A FOST DESCOPERITĂ ÎN ROMÂNIA

Autor: Prof.Dr. Mircea Vintilescu

Sursa imagine: Facebook