ADINA ALBERTS – Rețetă antițânțari

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Vine vara și cu toții ne dorim să petrecem cât mai mult timp în aer liber. Vrem să ne bucurăm de soare, de natură, de vacanță.

vara

Dar există cel puțin un detaliu care ne poate strica voia bună, mai ales dacă avem copiii mici cu noi, dacă suntem extrem de sensibili sau dacă alegem să ne petrecem vacanța în apropierea apelor dulci. Și din păcate pe autorități nu ne prea putem baza, etapele dezinsecției rigurose fiind adesea decalate (sau sărite cu totul) în detrimentul calității acestei acțiuni de sănătate publică.

Ați ghicit! Este vorba despre țânțari. Ați observant probabil și dvs că de câțiva ani încoace, pe lângă variantele de țânțari cu care eram obișnuiți, au apărut și alte insecte, extrem de supărătoare, rezistente la aproape tot ceea ce există în comerț ca arme de luptă împotrivă lor. Sunt acele insecte de câțiva milimetrii cu un aspect tigrat, denumiți tigrii de platani.

Iată o rețetă pe care o puteți face singuri acasă, este nevoie de uleiurile esențiale a 13 plante aromatice:

citronela, eucalipt, lavandă, busuioc, mentă, rozmarin, neem, cedru, roiniță, geranium, cuișoare, cimbru. Câte 10 picături din fiecare puse în 100 de ml de apă Hamamelis, apa care o conține pe cea de-a 13 plantă aromată și anume nucul vrăjitoarelor. Puneți totul într-un recipient cu aspersor ca să puteți să sprayați zonele de piele expuse.

Puteți utiliza acest amestec atât pentru pielea proprie cât și pentru obiectele sau plantele din jurul locului unde doriți să petreceți timp în aer liber, adică bancă, scaune, foișor, plante ornamentale, obiecte decorative, etc

(#SanatateaTAPrioritateaMEA)

Autor: Dr. ADINA ALBERTS (www.facebook.com)

Adina Alberts
Ultimele postari ale lui ADINA ALBERTS (vezi toate)