GEORGE SIMION – Suveranitatea, dreptul poporului de a-și decide singur viitorul!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Legea Suveranității

Majoritatea trădătoare PNL-PSD-UDMR-USR a votat împotriva Legii Suveranității care avea scopul de a proteja interesul superior și suveran al poporului și al cetățeanului român.

Conform inițiatorilor, acest proiect de lege viza „abuzurile medicale, interzicerea exportului de lemn brut pentru 100 de ani, repatrierea rezervei de aur, interzicerea finanțării serviciilor secrete din activități comerciale cu caracter privat, introducerea de pedepse concrete pentru încălcarea Constituției țării și protejarea resurselor umane și naturale ale României”.

AUR a fost singurul partid care a votat în Comisii pentru această lege și singurul partid care a votat PENTRU acest proiect și în plenul Camerei Deputaților. Vom lupta în continuare pentru ca această lege să fie votată, sub o formă sau alta.

Parlament 1

Legea Offshore, o lege antinațională

După vandalizarea industriei, agriculturii, sectorului bancar și a întregii capacități de producție a României, dar și privatizarea Petrom, prin tunuri repetate date pe parcursul a 32 de ani, trădătorii care ne conduc începând cu 1990 au dat lovitura de grație: Legea Offshore.

Acest proiect de lege este o lecție de manual a subminării economiei naționale și a trădării de țară. Mai exact, România renunță la resursele care i-au mai rămas, sub un pretext colonial: noi nu suntem în stare să le exploatăm, astfel că am avea nevoie de companii multinaționale care să vină să ne învețe cum să o facem. Bineînțeles, profitul este scos peste hotare.

AUR a fost singurul partid politic care a votat împotriva proiectului Legii Offshore. România poate să își extragă singură resursele și să le vândă tot singură, în interes național. De asemenea, statul trebuie să răscumpere toate concesiunile importante de pe teritoriul României și să nu mai acorde alte concesiuni decât operatorilor care aparțin statului român.

Legea offshore este o lege a trădării naționale.

Trădătorii au făcut front comun pentru a da o lovitură de grație economiei românești și independenței energetice a țării noastre. Folosind pretextul situației grave de război, săptămâna trecută, partidele sistemului PSD, PNL, UDMR și USR au votat Legea offshore, o lege care permite companiei austriece OMV-Petrom să extragă gaze românești din Marea Neagră.

De fapt, a fost o manevră prin care poporul român este jefuit din nou, pentru că noi nu vom beneficia de acest gaz, ci va fi vândut pe piața externă la prețuri exorbitante pentru profitul stăinilor. Parlamentarii AUR sunt singurii care s-au opus categoric acestui sabotaj, tocmai pentru că agenda noastră vizează strict interesele românilor, nu ale altor state. România poate să își extragă singură resursele și să le vândă tot singură, în interes național.

mail?url=https%3A%2F%2Fmanybot thumbnails.s3.eu central 1.amazonaws.com%2Ffb2212856535602171%2Fca%2Fbig f18319d3ef6527046eb3b20e75a12295

Condamnăm acțiunile UDMR de a susține separatismul pe criterii etnice.

La ultimul meci de hochei al României cu Ungaria a avut loc un moment halucinant: jucătorii de etnie maghiară au cântat imnul așa-numitului ținut secuiesc împreună cu jucătorii din echipa adversă, iar înaltul demnitar al statului român, ministrul Mediului Tanczos Barna, plătit din banii contribuabililor români și care a jurat să respecte Constituția României, a fost prezent în galerie și chiar ar fi participat la acest moment.

În ce alt stat european, un ministru al unui cabinet își permite să susțină public astfel de idei separatiste, care încalcă grosolan Constituția acelui stat? Nicăieri! AUR cere de urgență demisia miniștrilor Tanczos Barna și Eduard Novak!

UDMR, afară de la guvernare!

Condamnăm lipsa de reacție a autorităților de la București, după ce preşedintele Ungariei, Novak Katalin, a participat sâmbătă la un eveniment organizat de Ziua Unităţii Reformate din bazinul carpatic și a făcut o serie de declarații provocatoare la adresa României și cerem Guvernului Ciucă să nu mai asiste pasiv la astfel de provocări.

Concesiile nenumărate făcute de-a lungul timpului de PSD și PNL, complici ai UDMR, sunt cele care ne-au adus în situația îngrijorătoare de astăzi, în care Novak se plimbă ca un grof pe propria moșie și își permite să facă declarații insultătoare la adresa românilor.

AUR cere eficientizarea activității în Portul Constanța.

AUR a solicitat Guvernului Ciucă să remedieze situația din Portul Constanța și să aprobe investiții suplimentare, în condițiile în care traficul a crescut de peste trei ori de când toate mărfurile care ar fi trebuit să ajungă în Odesa au fost redirecționate, iar întârzierile și blocajele frecvente au adus prejudicii comercianților români.

A apărut o oportunitate economică, dar statul român este incapabil să o fructifice, pentru că nu a investit în ultimii 32 de ani în dezvoltarea portului, ci dimpotrivă, a permis unor grupări de tip mafiot să producă evaziune fiscală de miliarde de euro.

Sunt necesare investiții pe termen lung, iar evaziunea fiscală trebuie combătută, indiferent de câte eforturi presupune acest act. Banii care ar putea fi folosiți anual pentru construcția de spitale sau școli dispar în neant, pe când AUR nu este lăsat să construiască un spital.

mail?url=https%3A%2F%2Fmanybot thumbnails.s3.eu central 1.amazonaws.com%2Ffb2212856535602171%2Fca%2Fbig 6fd89115f6dd2a7ad03b99ba06510ac4

Alte activități parlamentare

Deputatul AUR pentru românii din afara granițelor, Boris Volosatîi, a cerut încheierea unui Acord bilateral pentru controlul comun la frontiera România – Republica Moldova.
Un astfel de demers ar fi în deplină conformitate cu legislația UE și s-ar putea realiza printr-o colaborare a ministerelor de Externe din cele două state românești.

mail?url=https%3A%2F%2Fmanybot thumbnails.s3.eu central 1.amazonaws.com%2Ffb2212856535602171%2Fca%2Fbig d40fe73905e734cf009be800d9e138bc
Astfel, deputatul AUR i-a solicitat ministrului Bogdan Aurescu să demareze procedurile diplomatice necesare efectuării controlului la frontieră în comun cu autoritățile de la Chișinău.

Săptămâna trecută, colegii mei Claudiu Târziu și Sorin Lavric s-au aflat într-o vizită de lucru la Munchen și Nurnberg, unde au fost alături și i-au ascultat pe frații noștri care trăiesc pe pământ german.

Românii de dincolo de granițe trebuie să știe că îi sprijinim și ne luptăm pentru drepturile lor!

mail?url=https%3A%2F%2Fmanybot thumbnails.s3.eu central 1.amazonaws.com%2Ffb2212856535602171%2Fca%2Fbig c5db2e053b75f3373cc41c005748abdf.jpg&t=1653830859&ymreqid=67da5fb4 2bf7 1eb4 1c45

Este deja a treia lună când datoria publică a României depășește nivelul de 50%. AUR a cerut premierului Ciucă să vină, într-un termen rezonabil de două săptămâni, în fața Parlamentului și să prezinte planul de redresare a datoriei publice în Produsul Intern Brut. Partidul Național Liberal se face vinovat de depășirea plafonului de 50%, iar președintele PNL, care este și prim-ministru, e dator să vină în fața Legislativului și a românilor pentru a ne explica măsurile care vor fi luate.

În perioada 17-18 iunie 2022, AUR organizează la București „Forumul Consilierilor Locali”, un eveniment dedicat persoanelor care au un rol în comunitatea din care fac parte și au nevoie de sprijin. Vom învăța de la cei mai buni, având onoare să îl avem alături de noi pe Robert Grzechnik, consilier local al Primăriei Wrocław din Polonia care ne va vorbi despre modelul polonez al abordării provocărilor din administrația publică locală.

Autor: George  Simion, Președintele partidului Alianța pentru Unirea Românilor – A.U.R.