MIHAI TÎRNOVEANU – Cinstirea memoriei militarilor Armatei Române căzuți în luptele de pe Valea Uzului în Primul Război Mondial

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Înălțarea Domnului, 2 iunie, ora 17, la Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului, Asociația Calea Neamului împreună cu Primăria Orașului Dărmănești organizează manifestările dedicate Zilei Eroilor.

valea uzului1

Obiectivul este cinstirea memoriei militarilor Armatei Române căzuți în luptele de pe Valea Uzului în Primul Război Mondial, prin apărarea Crucilor și Monumentului ridicate pentru veșnica lor pomenire.

valea uzului2

La Valea Uzului lupta continuă. Combatanții actuali sunt: pe de o parte românii prezenți în jurul Crucilor din 2019 încoace, prin cuvânt și faptă si pe de cealaltă parte, structurile străine din exteriorul și interiorul României, precum și trădătorii din politica antinațională.

Miza dărâmării Crucilor Eroilor Armatei Române de la Valea Uzului este rescrierea istoriei în paradigma străină de la vest de Tisa, ce se înscrie în ampla ofensivă a statului vecin desfășurată pe plan politic, social, economic, cultural și religios, împotriva României. Marea redută ce stă împotriva lor sunt cimitirile civile și militare, adică istoria creștină ce consemnează permanența de existență și de luptă românească pe acest Pământ. De aceea ei de-a lungul timpului le-au ”refăcut” dând nume străine pe Cruci sau dărâmându-le de-a dreptul, așa cum au făcut și cu bisericile ortodoxe din Transilvania. Același model urmăresc si la Valea Uzului.

Suntem prezenți aici, noi, urmașii celor de pe Crucea marelui Neam Românesc.

valea uzului3

Mergem cu Dumnezeu înainte, împreună, pentru Birunța lui!

Sursa: Mihail S. Târnăveanul – medic, președintele Asociației Calea Neamului