VLAD PÂRĂU – Hocheiștii din Naționala României, disforici de naționalitate: În loc să intoneze „Deșteaptă-te, române”, au cântat imnul așa-zisului Ținut Secuiesc la meciul cu Ungaria, pe care l-au și pierdut cu brio.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Naționala de hochei a României a intonat imnul neoficial al așa-zisului Ținut Secuiesc la finalul unui meci contra echipei Ungariei, desfășurat în Sloveni. Doar 3 membri ai echipei au refuzat să se alăture momentului deconcertant. Deși echipa este formată în mare parte din jucători de etnie maghiară, aceștia sunt remunerați de statul român și reprezintă România, al cărei imn e „Deșteaptă-te, române!”. Pentru ca sforțarea „patriotică” maghiară să fie completă, hocheiștii ardeleni au pierdut în fața echipei Ungariei, care a obținut un scor dublu. Ministrul Sportului din România, maghiarul Eduard Novak (UDMR), nu a răspuns la telefon reporterilor care au dorit să-i ceară un punct de vedere asupra ispravei hocheiștilor unguri din naționala României. De asemenea, Ministrul Mediului, Tanczos Barna (UDMR), s-ar fi aflat în galeria Ungariei, deși venise la meci ca să însoțească naționala României. El este fost președinte al Federației Române de Hochei și a apărut îmbrăcat într-un tricou al formației din Miercurea Ciuc, potrivit GSP.ro.

Etnicii maghiari alcătuiesc în proporție covârșitoare lotul României, în timp ce campionatul național este dominat de SC Miercurea Ciuc, campioana en titre, formație din județul Harghita.

Lotul României este format din:

Portari: Patrik Polc, Toke Zoltan, Otto Onodi.

Atacanți: Szilard Rokaly, Csanad Fodor, Mircea Constantin, Peter Balazs, Roberto Gliga, Molnar Zsombor, Daniel Tranca, Casaneanu Eduard, Albert Zagidullin, Tamas Reszeg, Yevgeni Skachkov, Rokaly Norbert

Fundași: Borisenko Pavlo, Timur Rasulov, Farkas Tamas, Yemelianenko Yevgeni, Huba Bors, Berdila Catalin, Csibi-Ferencz Robert, Kozma Zsolt.

Gazeta Sporturilor a încercat să ia legătura cu Eduard Novak, ministrul Sportului, dar aceasta nu a răspuns apelurilor, potrivit Știri pe Surse, care citează GSP.ro.

Eduard Novak este el însuși reprezentant al minorității maghiare și membru al UDMR, instalat în post de alianța PNL-USR și păstrat de noua coaliție PNL-PSD. În plus, toate postările sale de pe Facebook referioare la activitatea de ministru al Guvernului României sunt bilingve, în română și în maghiară, potrivit sursei citate.

Sursa: VLAD PÂRĂU – ziarist, poet și muzician, ActiveNews

Foto: Doar tricourile le-au fost roș-galben-albastre, nu și partitura! (turnulsfatului.ro)