MIHAI TÎRNOVEANU – Mă definește naționalismul

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mă definește naționalismul, nu mă alătur conservatorilor care aclamă Ungaria și politica lui Viktor Orban.

Ei spun că Orban are o politică bună pentru țara lui, dar uită că în viziunea premierului Ungariei, ”țara lui” cuprinde o bună parte din România și atunci, ca naționalist, chiar nu mă interesează aspectul conservator al politicii lui Viktor Orban, ci mă uit cu revoltă spre sensul revizionist al acestei politici. E ca și cum un vecin de-al meu este în regulă cu principiile despre familie și împotriva aberațiilor UE, dar vrea să-mi ia în același timp un sfert din casă.

Îi chem pe conservatorii care nu mai pot de dragul Ungariei și al premierului ei, să pășească alături de mine în țărâna moartă a pustiului etnic românesc de la Doboșeni, Herculian, Vârghiș, Căpeni, sau din alte zone ale Harghitei și Covasnei unde în viața de zi cu zi nu mai vorbște nimeni românește, acolo unde nu mai există deloc în ultimii ani învățământ cu predare în limba română, acolo unde politica Ungariei având ca vârf agresiv antiromânesc cei 16 ani de guvernare FIDESZ și-a spus cu vârf și îndesat cuvântul prin strategii desfășurate pe mai multe paliere.

Guvernul Viktor Orban nu se rezumă doar la finanțarea masivă a UDMR, alocând bani asociațiilor și fundațiilor satelite acestei formațiuni politice înființate pe criteriu etnic. Rolul principal al continuării procesului istoric de maghiarizare în România îi revine tot Ungariei, UDMR fiind mâna care ține ”bâta”, nu creierul si nici banca. Guvernul Viktor Orban acordă burse anuale de studiu, direct sau tot prin asociații, fundații, fiecărui elev din întreaga Transilvanie, dar si din jud. Bacău, care este înscris într-o unitate de învățământ cu predare în limba maghiară, făcând ravagii în acest sens antiromânesc în familiile mixte, care preferă să-și maghiarizeze total copiii pentru aceste avantaje materiale. Profesorii de la aceste unități, secții cu predare în limba maghiară beneficiază deasemenea de burse, stagii de pregătire, excursii, vacanțe împeună cu elevii în Ungaria.

Același Guvern Viktor Orban acordă credite cu dobânzi extrem de mici, fermierilor din Transilvania care complează formularele de credit în limba maghiară, atât pentru achizitionarea de utilaje agricole, cât si pentru cumpărarea de terenuri agricole, scopul fiind atât întărirea întreprinzătorilor maghiari, cât și ”cumpărarea” celor români, pentru acceptarea preconizatei autonomii pe criterii etnice.

În chestiunea Cimitirului Internațional al Eroilor Valea Uzului, Ungaria s-a implicat în modul cel mai direct pentru dărâmare crucilor eroilor români, atât prin presiunile internaționale duse în acest sens, cât si prin sustinerea proceselor împotriva primăriei Dărmănești. Declarațiile oficialilor Guvenului Viktor Orban au fost extrem de clare în această privință.

Având în vedere toate aceste lucruri, cum aș putea fi eu, ca naționalist român, un admirator al numitului Viktor Orban, implicit al Ungariei? Pur și simplu, rămân naționalist român, conservator după noua modă e prea puțin și prea globalist.

Mergem cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!

Sursa: Mihail S. Târnăveanul – medic, Facebook