MIHAI TÎRNOVEANU – Florii în Covasna

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc, la Vârghiș, Doboșeni si Baraolt, jud. Covasna, în Procesiunea de Florii.

Tinerii din Covasna care ne-au însoțit au putut vedea pe viu o lecție de istorie tragică privitoare la ocupația maghiară ce a lăsat urme adânci în aceste locuri, dar în același timp, prin prezența lor au alinat durerea acestui pustiu etnic românesc prin cântec, rugăciune si Steag Tricolor.

tineri CV1

tineri CV

În suflet, de Floriile petrecute aici, am avut durere, văzând răstignirea Neamului nostru prin bisericile dărâmate, dar și certitudinea că oricât de greu ne-ar fi, românismul nu moare, flacăra ortodoxiei fiind ținută aprinsă în pofida tuturor prigoanelor.

ruina bisericabiserici daramate

Romani din Brașov, Valea Mare, Zagon, Sfântu-Gheorghe, Vaslui și Satu-Mare au răspuns prezent alături de vrednicul Părinte Vasile Bobeică, la chemarea Asociației Calea Neamului. Ținem drumul drept, Drumul Crucii, al Biruinței împotriva morții. Hristos ne-a arătat Învierea, Hristos, singurul Om care în urmă cu peste două mii de ani a fost trist de Florii, căci știa suferința, stia trădarea de care urmă să aibă parte și Jertfa pe care urma să o îndeplinească spre Mântuirea Lumii.

Mt cv

Întunericul din bisericile părăsite va fi învins prin rugăciune si Lumina Învierii pe care un preot o aduce acolo în fiecare an de Sfintele Sărbători ale Paștelui. La fel va învia poate și românismul aici.

popa cv

 

Nădejde să avem! Doamne ajută!

Sursa: Mihail S. Târnăveanul – medic, Facebook