GHEORGHE VOINEA – ISTORIA VIZUALĂ A CRAIOVEI

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

ISTORIA VIZUALĂ A CRAIOVEI

Semnalez, iubitorilor de istorie a meleagurilor românești, apariția într-o ediție grafică de excepție, a patru albume ce prezintă o adevărată istorie vizuală a orașului Craiova și a unor mari personalități ce au marcat evoluția acestuia, un proiect ce restituie un patrimoniu vizual unic în România.

Redau, în continuare, conținutul entuziastei prezentări făcute de către reprezentantul echipei de pasionați ce au realizat acest proiect excepțional, dl. Mihai Murărețu:
”Albumele Craiova de ieri volumele I și II, Parcul Nicolae Romanescu și Familia Mihail sunt disponibile publicului.
Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături, prieteni și instituții, mulțumim oamenilor minunați, care cu discreție și în mod constant ne-au ajutat ca visul nostru să devină realitate!
Albumele din seria Craiova de ieri sunt rodul muncii de ani de zile a unei echipe de pasionați ai istoriei orașului Craiova: Simona Lazăr, Mircea Georgescu și Mihai Murărețu.
Multe dintre fotografiile care se regăsesc în aceste volume au fost și vor fi restituiri ale unui patrimoniu vizual unic în România. Beneficiarele unor asemenea proiecte de istorie vizuală la nivel mondial sunt doar marile capitale – Viena, Berlin, Roma, Paris sau Londra. Deși Craiova a avut doar câțiva mari artiști fotografi care au imortalizat orașul și oamenii din trecut, proiectul Craiova de ieri suplinește prin grafică excelentă și informație istorică de primă mână, albumele cu orașul nostru nefiind cu nimic mai prejos decât cele cu marile capitale ale lumii.”

Întreaga colecție este disponibilă pentru doritori, ce pot obține informațiile necesare prin accesarea link-ului specificat mai jos, la sursă.

Gheorghe Voinea, analist,  jurnalist U.Z.P.R.

Sursa: Mihai Murărețu