VALENTIN ROMAN – Teritoriile românești din Ucraina

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Teritoriile românești din Ucraina

În 1991, imediat după ce Ucraina a organizat un referendum pentru declararea independenței și ieșirea din URSS, Parlamentul de atunci al României a cerut comunității internaționale ca rezultatele acelui referendum să nu fie recunoscute în teritoriile românești din Ucraina, având în vedere faptul că ele au fost atribuite acestei țări în urma pactului Ribbentrop-Molotov, un act declarat NUL la nivel international, inclusiv de URSS, în decembrie 1989.

mo ucraina

Ca atare, pe cale de consecință, din punct de vedere legal și moral, se poate afirma că Ucraina stăpânește in mod abuziv teritorii românești în prezent. Oare domnul Zelensky se va referi și aceste aspecte în adresarea sa către Parlamentul României de azi, în anul 2022?! Mă îndoiesc…

De asemenea, actul semnat de Emil Constantinescu prin care România renunță la pe veci la orice pretenție asupra acelor teritorii ar trebui declarat NUL, deoarece poporul român nu a fost consultat printr un referendum, iar pământul nu i aparține unui președinte vremelnic.

Asta e realitatea pentru România. Pe mine nu mă interesează nici retorica Ucrainei, nici a Rusiei din prezent.

Poate că acele teritorii nu se vor mai întoarce niciodată la România, în contextul actual geo-politic, dar aș vrea un pic de bun-simț din partea lui Zelensky privind acest subiect și o atitudine ceva mai spășită, având în vedere că reprezintă o țară construita în mare parte din teritorii FURATE de ruși și făcute cadou Ucrainei.

Citește și: VALENTIN ROMAN – IPOCRIZIE DUSĂ LA EXTREM !

Da,da,știu,sunt “putinist”, bla bla etc…pentru ăia fără minte.

P.S. Citiți textul din foto pentru a vedea poziția României în 1991.

Autor: Valentin Roman, scriitor și publicist