MIHAI TÎRNOVEANU – Procesul de maghiarizare continuă…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Procesul de maghiarizare continuă…

Români, se finanțează cu milioane de euro restaurarea cetăților ocupației austro-ungare dar și maghiarizarea vechilor cetăți românești. Este o acțiune bine organizată.

Compania Națională de Investiții a alocat peste 1,3 milioane de euro pentru reconstrucția cetății Rakoczi, fostă vamă imperială și punct strategic militar pentru blocarea armată a trecătorii dintre Transilvania și Moldova, cetatea aflându-se acum în jud. Bacău, com.Ghimes-Făget, cu primar UDMR.

Racozi

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene alocă în același timp un milion euro pentru restaurarea fals-istorică a Cetății Biharia, aflată lângă Oradea. Conform declarațiilor primarului Bihariei (UDMR) se va pune in valoare cu acestă ocazie memoria regelui Ladislau al Ungariei, a cărui statuie s-a ridicat recent și pe furiș la Oradea. Ce trebuie să știm: Cetatea Biharia conform istoricilor români datează de peste 2500 ani, are 26 de straturi arheologice, fiind în același timp capitala Regelui Menumorut, care a opus rezistență ocupației ungare. Cetatea Biharia este un simbol al continuității milenare românești din Transilvania. Acest fapt istoric se răstoarnă și se înlocuiește cu “simbolul” regelui Ladislau al Ungariei, la fel cum s-a făcut și la Oradea, statuia lui Mihai Viteazul fiind înlăturată din oraș, apărând însă statuia aceluiași Ladislau în Cetatea Oradea. Așadar din cele 26 straturi arheologice, adică din miile de ani de existență a Bihariei, se scoate la suprafață ocupația străină…românii rămând îngropați sub terenul de fotbal, ceva de genul “niște țărani în rezervă” care au slujit imperiul…erau și ei, undeva pe acolo…

biharia

Totul se face pe bani și prin trădare, așa se rescrie Istoria Românilor care nu mai figurează în programa școlară, nici în duh și nici măcar în formă, cu acest acest nume explicit.

Revenind la Cetatea Rakoczi de la Ghimes-Făget. De mulți ani încoace este loc de pelerinaj anual pentru mii de unguri care se adună acolo cu steagurile Ungariei si ale “ținutului secuiesc”, negând explicit Tratatul de la Trianon și Marea Unire de la 1918. La Ghimes-Făget, satul Tărhăuși, am fost în 2015, la școala cu predare în limba română, unde erau exclusiv copii de etnie română, pentru a le dărui cadouri cu prilejul finalului de an școlar, inclusiv steaguri tricolore românești. Domnul învățător Petrica Biliboc Barsan, împreună cu soția își făceau pe deplin datoria, o adevărată misiune apostolică românească în acea zonă…cu toate astea, au existat copii români care văzând steagurile noastre au exclamat: ,,acum parcă este în România!”, iar unul dintre ei ne-a cerut un steag românesc în limba…maghiară, pentru că în familiile lor, de români, din Ghimes-Făget, jud. Bacău, sat Tarhausi, se vorbește în limba maghiară.

Procesul de maghiarizare continuă, nu este unul ce s-a întâmplat doar în trecut și nu se referă “doar” la Covasna, Harghita, Mureș…ci și la Satu-Mare și ce să vezi și la Bacău.

Nu vă spun toate acestea pentru a ne plânge și a ne văita, ci pentru a lua atitudine, pentru a ne împotrivi înstrăinării, pentru a merge, oricât de greu ar fi, cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!

Citește și: MIHAI TÎRNOVEANU – Respect Slovacia!

Autor: Mihail S. Târnăveanul – medic, președintele Asociației Calea Neamului