MIHAI TÎRNOVEANU – Supunem Guvernul la “testul Valea Uzului”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Supunem Guvernul la “testul Valea Uzului”

La îndemnul Părintelui Amfilohie, Asociația Calea Neamului si Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe au înaintat pe 6 iunie o cerere de audiență însoțită de o petiție către Ministerului Apărării Naționale prin care am solicitat preluarea de către MApN a Cimitirului Internațional al Eroilor Valea Uzului odată cu acordarea unei parcele de onoare pentru Eroii Armatei Române, în acest cimitir. Nu am primit niciun răspuns până în prezent.

Astăzi vom trimite din nou către minister același document, să vedem dacă UDMR (Ungaria) a ieșit într-adevăr de la guvernarea din România. În petiția noastră am menționat de asemenea că cele 600 de cruci cu însemne maghiare, finanțate de ministerul apărării din Ungaria, nu au nici ele avizul Oficiului Național Cultul Eroilor, aflat în subordinea Ministerului Apărării Naționale România, acestea fiind amplasate în cimitir, inclusiv prin încălcarea acordului bilateral româno-maghiar și a normelor internaționale.

Așteptăm cu mare interes răspunsul acestui minister, parte a noului guvern al României din care cel puțin teoretic nu mai face parte UDMR…deși, ca “amănunt”, observam o fractură de logică, anume că mentinerea pe funcții a prefecților unguri rămâne la latitudinea UDMR, uniunea anunțând că nu are intenția să-și retragă prefecții.

Politica țării nu are nevoie de jocuri politicianiste, nici de declarații pompoase “suveraniste”, ci de fapte bune pentru români. Care cum vine “oficial” la putere, face promomisiuni si declarații “vitejești” de parcă până atunci nu ar fi fost tot la putere, ci undeva “pe lună”.

Ei nu sunt într-adevăr într-un spațiu extra-terestru, ci sunt într-un spațiu extra-românesc.

Până una alta, așteptăm un răspuns. Indiferent de acesta, noi vom merge în continuare, cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!