GHEORGHE PIPEREA – Achitare surprinzătoare în dosarul mitei pentru achiziția de măști

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Achitare surprinzătoare în dosarul mitei pentru achiziția de măști

În dosarul mitei de 700 de mii de euro de la Unifarm, luată pentru achiziția de măști s-a dat achitare.

Instanța de apel a dat achitare pentru abuz în serviciu și luare de mită pe motiv că fapta nu există.

Așadar, mita de 700 de mii de euro nu există.

Asta în condițiile în care, în primă instanță, se dăduse condamnare la 6 ani și jumătate pentru aceleași fapte.

Decizia instanței este definitivă, deci inculpații sunt spălați judiciar atât de bine acum încât vor putea cere daune morale de milioane de euro pentru eroare judiciară și arest, devenit, retroactiv, ilegal.

Nu există decât două explicații pentru o asemenea decizie surprinzătoare:

dosarul penal a fost făcut foarte prost de către cei de la DNA;

inculpații nu puteau fi condamnați definitiv pentru că ar fi putut să dea în vileag toată hoția plandemică derulată sub sloganul „e pentru siguranța voastră” și toți adevărații vinovați (aflați și atunci, și acum în vârful ierarhiei sistemului); în acest caz, justiția română a mai dinamitat o dată încrederea în justiția română, făcând să crească “șansele” ca lumea sa nu afle niciodată ce anume s-a întâmplat în plandemie.

Oricum, rămâne o mare problemă de elucidat.

Cei doi „investitori” străini care au dat mita au făcut un acord prin care și-au recunoscut vinovăția. Pe baza acestui acord cu parchetul, cei doi au fost deja condamnați cu suspendare.

Deci, există în acest moment o decizie care constată oficial, pe baza recunoașterii mituitorilor, că există mita de 700 de mii de euro, precum și o decizie oficială care statuează că nu există mita de 700 de mii de euro. Există mituitori, dar NU EXISTĂ mituiți. Este uluitor, dar asta e realitatea.

Întrucât nu pot exista două decizii diametral opuse ale justiției, cei doi „investitori” care și-au recunoscut vinovăția vor putea să formuleze cerere de revizuire contra primei decizii, pe care o vor putea desființa, urmând a fi liberi ca pasărea și îndrituiți să ceară și ei daune morale de milioane de euro pentru eroare judiciară.

Între timp, niște clienți ai Kaufland au fost condamnați de aceeași justiție română la 20 de mii de lei daune morale „cuvenite” Kaufland pentru afectarea imaginii de minunată corporație care celebrează diversitatea curcubeică.