NICOLAE VOICULEȚ – România versus Dubai

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

România versus Dubai

România e una dintre cele mai bogate țări din Europa, deține resurse naturale și e de o frumusețe unică, dar cu toate astea nu a putut să ajungă destinația numărul unu a lumii cum este Dubaiul. Motivul îl cunoașteți cu toții… cei care ne-au condus au făcut-o doar pentru ei și interesele lor personale nu și pentru Țară!

Dar dacă tot este în vizită aici Iohannis împreună cu Arafat, ministra învățământului și ministrul energiei, poate iau niște lecții de cum ar trebui să arate România..!

Dubai Voiculet

DUBAI

♦♦♦

De vineri și Klaus Iohannis este prin Dubai dar a fost primit doar ieri (n.r. 20.03.2023) la Palatul Prezidențial de către Alteța Sa Șeicul Mohamed bin Zayed Al Nahyan, Președintele Emiratelor Arabe Unite și conducătorul Emiratului Abu Dhabi și abia azi va fi primit de către Alteța Sa Șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vicepreședinte și prim-ministrul Emiratelor Arabe Unite, conducătorul Emiratului Dubai.

Conjunctura a făcut ca în toată perioada de când mă aflu în Dubai să fiu în anturajul ermetic al Șeicului și nu numai..!

emiri Dubai

Ar fi putut fi un cadou special din partea delegației române să prezinte Familiei Regale un concert cu muzica inegalabilă a naiului românesc, de altfel foarte apreciat aici (oricum asta am făcut dar nu la invitația oficialilor români).

Dar cine să se ocupe sau să se gândească la așa ceva când protocolul prezidențial al lui Iohannis împreună cu întreaga suită au interese/agendă și obiective de alt ordin…mai mult privat și de grup. Interesul național e pe ultimul loc!

Măcar de-ar învăța ceva acesta delegație din demnitatea și dinamica acestui loc care grație celor care-l conduc, acum este destinația numărul unu a planetei. Mai mult decât atât, în acest moment aici e locul unde acum se poartă discuțiile și negocierile conflictelor actuale între Rusia-SUA-Europa și China.

PS

Păcat că nu știți ce se discută în culise despre această delegație prezidențială staționată de cinci zile în Dubai..! Eu știu…

Autor: Nicolae Voiculeț – artist internațional, muzician, dirijor, coordonator muzical, producător, maestru al naiului