GHEORGHE VOINEA – Omagiu lui Constantin Brâncuşi – prilej de recunoaștere internațională a valorilor tezaurului cultural Românesc 🇷🇴

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Omagiu lui Constantin Brâncuşi – prilej de recunoaștere internațională a valorilor tezaurului cultural Românesc 🇷🇴

Valorile tezaurului cultural Românesc se bucură de o binemeritată recunoaștere internațională ! 🇷🇴

outreach 2

Cu ocazia concertului special dedicat genialului sculptor român Constantin Brâncuși, la 147 de ani de la naștere, susținut la Ismaili Centre Dubai (prestigios centru cultural și spiritual din Dubai – Emiratele Arabe Unite), în fața unui public alcătuit din diplomați, reprezentanți ai mediului academic, ai comunității de români din Emiratele Arabe Unite, artiști și oameni de afaceri, renumitul virtuoz român al naiului Nicolae Voiculeț a ridicat întreaga audiență în picioare.

nai Dubai1

În emoționantul său mesaj, postat în data de 9 martie a.c., pe pagina sa de Facebook,  artistul român consemna:

”În cel mai minunat loc dedicat culturii și credinței din DUBAI, #ismailicenterdubai, sunetele naiului românesc au ridicat spectatorii în picioare. În mai puțin de două ore, membri ai Familiei Regale, Diplomații și oamenii de afaceri prezenți, au început să iubească România!

Programul concertului oferit de naistul Nicolae Voiculeț și orchestra sa, sub genericul „Naiul României“, a inclus celebre lucrări din folclorul românesc, îndrăgite și ascultate de Constantin Brâncuși, ca o punte între infinitul său și nemuritoarele cântece ale Mariei Tănase: Ciuleandra, Călușul, Doina românească, Mociriță cu trifoi, Cine iubește și lasă, Lume, lume, Barbu Lăutaru.

Evenimentul, dedicat sculptorului Constantin Brâncuși, a fost organizat de Consulatul General al României în Dubai, cu sprijinul Institutului Cultural Român, și a fost deschis cu o prezentare a operei brâncușiene, susținută de consulul general Nicoleta Teodorovici. A urmat inaugurarea unei expoziții de pictură semnată de Ruxandra Moceanu, și apoi a concertat, alături de orchestra sa, artistul Nicolae Voiculeţ, un neobosit promotor al valorilor autentice tradiționale.

Felicitări și mult succes în continuare, tuturor acțiunilor menite să exprime și să facă cunoscută, în întreaga lume, simţirea Neamului Românesc ! 🇷🇴