DOINA DABIJA – „Marii” politicieni

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

„Marii” politicieni

Dacă pe vremuri politicienii noştri reprezentau interesele ţării, astăzi avem din ce în ce mai mulţi politicieni fără dragoste de ţară, care văd această meserie ca pe o afacere profitabilă. Având un singur scop: să intre în politică săraci şi să plece bogaţi.

Iar noi trăim relaxaţi, şi-i lăsăm să facă ce vor din ţara asta, inclusiv să lucreze împotriva ei. Iar, vina ne aparţine, fiindcă ne încredinţăm viitorul unor oameni incompetenţi sau unor bandiţi, care vin în parlament fără nicio experienţă, apărându-şi propriile interese.

Unul dintre aceştia, Ilan Şor, creează de mult timp dezordine în societatea noastră, iar susţinătorii lui, ca şi cum au intrat în război cu propria minte, se lasă cumpăraţi cu o sută sau două sute de lei. Atât costă demnitatea lor.

Însă nimeni dintre aceştia nu se întreabă ce urmăreşte acest „mare” politician care vorbeşte tot timpul în limba rusă, şi ca să aibă cât mai multă credibilitate gesticulează ca la teatru, încercând să ne convingă că numai el cunoaşte care ne sunt prietenii şi cine ne sunt duşmanii.

Îndemnându-ne să ne răzvrătim împotriva conducerii actuale şi să-l urmăm în toate acţiunile lui, dacă vrem să scăpăm de „ciuma galbenă”.

Numai că, omul nostru naiv nu observă că acest rusofon obraznic, care se crede erou, nu are decât o singură intenţie: să aducă altă ciumă – ciuma Roşie şi să ne trimită din nou în Siberia, doar că de data asta pentru totdeauna, iar el să rămână cu ţara, pe care s-o facă a lui.

Până la urmă, nu ştiu cine stă în spatele acestui individ, care îşi învaţă discursurile pe de rost, dar cred că este timpul să deschidem ochii şi să nu-i mai votăm pe derbedei în fruntea ţării, fiindcă votându-i, societatea aceasta nu va mai putea fi reparată niciodată îndeajuns.

Iar acestui agramat, care nu cred că ştie să scrie corect nicio dictare, ar trebui să-i reamintim că în ţara asta locuieşte un singur popor – poporul român – şi acesta nu-i de vânzare!

Autor: Doina DABIJA, poet, jurnalist, redactor-șef Revista,,Literatura și Arta”