MIHAI TÎRNOVEANU – Suntem cu toții Români !

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Românii din Turda si Cluj-Napoca se vor strânge în baricada din jurul statuii lui Avram Iancu de la Turda. Iar noi vom fi umăr lângă umăr cu ei. Nu mai aruncați vă rog cu vorbe, nu vă mai întrebați unde sunt turdenii și clujenii, vor fi prezenți în Duhul lui Iancu, ca ardeleni vrednici ce sunt!

AI MT 2AI MT 1

Am această certitudine împotriva tuturor celor care vor să-i dezbine pe moldoveni, ardeleni, olteni, bănățeni, munteni, dobrogeni. Fraților, suntem cu toții români, avem același sânge, aceleași păcate și aceleași virtuți, aceleași oase presărate pe fronturile de luptă care au făcut România.

Un singur Steag și credința în Iisus Hristos Mântuitorul! Nu exista unul mai bun sau mai rău decât altul, suntem la fel. Munții și râurile, obiceiurile și tradițiile nu ne despart, ci ne unesc. Sabia și Doina lui Avram Iancu au fost scoase din teacă si de Mihai Eminescu, iar idealul unirii a fost comun pentru Ștefan cel Mare și pentru Mihai Viteazu.

Dacă e să cădem, vom cădea împreună iar dacă e să ne ridicăm din nou, cu voia lui Dumnezeu, tot împreună ne vom ridica. Atunci când un frate nu mai poate duce mâna spre frunte în Tatăl Nostru, un alt frate îi ridică Dreapta și împreună spun Rugăciunea. Steagul și Biblia, arma și cântecul le-am ținut împreună împotriva tuturor străinilor de-a lungul mileniilor. Iar în această altă clipă cumplită a Istoriei tot împreună vom fi.

Ne vom aduna din toate colțurile Țării în jurul lui Avram Iancu. Să nu vă îndoiți. Aveți Nădejde! Strigarea va fi dată curând.

Doamne ajută!

Sursa: Mihail S. Târnăveanul – medic, președintele Asociației Calea Neamului