ION MĂLDĂRESCU – „Cianura de potasiu” din viața cotidiană

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

„Cianura de potasiu” din viața cotidiană

Editorial de ION MĂLDĂRESCU

IM mare

O snoavă cu tâlc care circulă în spațiul virtual definește fidel realitatea zilelor noaste:

„Întrebare: Care este difereța dintre teoria conspirației și realitate?

Răspuns: … de câteva luni!”

Fațetele lumii actuale sunt asemenea unui caleidoscop în mișcare perpetuă, dar imaginile create sunt departe de a fi simetrice, ele se așează în ochii privitorului haotic, aparent fără sens, fără vreo „lege” a rațiunii existențiale. Legile teoriei conspirației devin realitate. Asemenea caleidoscopului „asimetric”, din când în când, „Istoria se trezește, se burzuluiește, cheamă notarul și schimbă testamentul” cum scrie Mijomir Mecu într-un text bine chibzuit.

Dacă în urmă cu vreo zece ani, cineva ar fi descris haosul în care omenirea se situează azi, ar fi fost echipat urgent cu cămașă de forță și trimis la izolare. Acum, îmbrăcați „la patru ace” în costume Armani (pe banii contribuabilului român) „loazele” prezidențiale, guvernamentale și parlamentare fac turism intens în scopuri personale și de ochii lumii la vreun summit sau întâlniri cu „neica nimeni”, unde primesc șepcuțe sau porunci (vezi recenta vizită a unor oficialități românești în S.U.A. despre care, cineva spunea: „… dacă dl. Florin Cîțu rămânea în America încă vreo câțiva ani, se bucura și P.N.L. și România și banca din S.U.A. unde are încă datorii!”).

Cu riscul de a fi catalogat „conspiraționist” sau „putinist” și pus la „index” precum cei care afișează litera „Z” în Germania (pasibili de urmărire penală – potrivit Reuters), chiar dacă litera „Z” nu face parte din alfabetul limbii ruse -, readuce în actualitate afirmația lui Dinu C. Giurescu: „A fi astăzi patriot în România este aproape o infracțiune!”.

La ora actuală, Terra seamănă mai degrabă cu un imens spital psihiatric, căruia i-au fost smulse ușile, pacienții au evadat, apoi unii dintre ei au fost instalați ca șefi de stat în coloniile globaliste. Știrile false din panoplia propagandei de război răsar ca ciupercile după ploaie, odată cu adevărul care iese la suprafața apei. Tare aș vrea să fiu contrazis cu argumente corecte. Da, suntem în război – și nu mă refer la ce se întâmplă în țara artificială vecină, condusă de „un actor grăbit”, ce se dă în stambă sub regie „maidaneză”. Nu mă refer la operațiune de „salubrizare” complexă a laboratoarelor americane (se pare că ar fi peste 336 în vreo 30 de țări ale lumii) de către armata Federației Ruse, nici la declarațiile iresponsabile ale saltimbancului senil de la „The White House”, care vrea război cu Rusia.  Mă refer la Războiul Total declanșat de păpușarii din spatele cortinei pentru oficializarea mult doritei „Mari Resetări”, ceea ce confirmă cuvintele regretatului economist român Anghel Rugină, rostite în urmă cu peste două decenii: „Am interesul ca poporul meu să afle… Să afle şi să înţeleagă! Să înţeleagă că la nivel global « cărţile sunt făcute »! Oamenii ăştia sunt prea deştepţi şi prea puternici!…”[1].

Recenta declarație a lui Igor Kirillov – șefului trupelor ruse de protecție nucleară, biologică și chimică – deconspiră gravitatea faptelor (confirmată chiar de fostul Adjunct al Secretarului de Stat al S.U.A. – Victoria Nulland):  „Operațiunea militară specială a Rusiei în Ucraina a făcut posibilă încetarea activităților a cinci biolaboratoare de la Kiev care lucrau cu agenți patogeni de antrax, holeră și pesta porcină africană. […] Încetarea activităților a cinci biolaboratoare de la Kiev, care au lucrat cu agenți patogeni de antrax, tularemie, bruceloză, holeră, leptospiroză și pesta porcină africană, este un rezultat important al operațiunii speciale a Forțelor Armate Ruse. […] Dovezile confirmă implicarea acelor laboratoare în activități comandate de Departamentul Apărării al SUA”[2].

Filtrând informațiile, fac o paralelă și încerc să înțeleg de ce oare prestigiosul Institut „Cantacuzino”, care producea vaccinuri antipolomielită (cunoscutul „Polidin”) a ajuns „Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară « Cantacuzino », instituție de drept public, care desfășoară activități de interes strategic în domeniul asigurării protecției intereselor esențiale ale siguranței stării de sănătate a populației”.

Noua inscripție a firmei seamănă mai degrabă cu reclama de circ care circula în perioada interbelică prin bâlciurile mioritice „Pe-afară-i vopsit gardu’/ Înăuntru-i leopardu’ !”, și întreb nedumerit: de ce din cel mai mare institut de seruri și vaccinuri din România şi din Europa de Sud-Est, considerat al doilea ca valoare după Institutul „Pasteur” al francezilor, Institutul „Cantacuzino” a ajuns – aparent – un fel de depozit militar de tranzit pentru vaccinuri expirate. Dacă apreciem ca reală declarația lui Igor Kirillov, o întrebare este inevitabilă: nu cumva „leopardu’ ” e altceva decât spune îscrisul de pe firmă? „Partenerul strategic” nu doarme!

Ucraina invadată de ruși, ucrainenii pleacă din țara lor, ajutoare românești pentru refugiați față în față cu neglijare totală pentru săracii României… Adevărul a tot umblat cu capul spart, dar încet, încet, a început să se vindece. Românii au început să se trezească și constată că nu toți „refugiații” „ucraineni” sunt ucraineni. Ba mai mult, drept „recunoștință” pentru modul cum sunt tratați ucrainenii în România, Oleg Tyagnibok, liderul partidului ucrainean „Svoboda”, cu câteva zile în urmă a afirmat: „În Ucraina, doar ucrainenii sunt autohtoni. […] Ucrainenii trebuie să-i ucrainizeze pe non-ucraineni. Ucrainizarea poate fi realizată doar cu ajutorul sterilizării în masă a populației sub pretextul vaccinării, răspândirii virusurilor mortale, infecțiilor, întroducerii otravei în rețelele de apă potabilă. […] Biomasă amorfă vorbitoare de limbă rusă de stomacuri vii – această turmă trebuie eliminată. În Ucraina, cu o populație de 45 milioane, dispariția a 6 milioane va trece neobservată. E necesar să fie eliminată fizic inteligența rusofonă, toți ucrainenofobii, toți membrii partidelor și organizațiilor anti-ucrainene. Nu numai cei pro-ruși, ci și pro-români, pro-maghiari, pro-tătari”[3].

Câtă dreptate are înțelepciunea străbunilor: „Facerea de bine e înjurătură de mamă”!

 

Autor: Ion Măldărescu, revista ART-EMIS