MIRCEA VINTILESCU – Voucherele adâncesc dihonia

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

GUVERNUL NOSTRU MINCINOS, VREA SĂ BAGE IAR DIHONIA ÎNTRE OAMENII SĂRACI DIN ROMÂNIA CU ACȚIUNEA VOUCHERELOR PENTRU SUPLINIREA PROCURĂRII DE ALIMENTE.

Văd multă prostie sau chiar răutate în rândul celor care își propun să ne cârmuiască pe noi românii spre starea de sărăcie lucie și de aici spre gropile cimitirelor.

Acești analfabeți au hotărât să-i ”sprijine” numai pe acei oameni ”super nevoiași” cu niște vouchere în valoare de 50 de Euro lunar pentru procurarea de alimente.

Întrebarea care se pune foarte firesc este legată de modul cum stabilesc acești cârmuitori îndărătnici cine este chiar NEVOIAȘ și mai ales cât de NEVOIAȘI TREBUIE SĂ FII ca să intri în posesia acestor vouchere.

Ca să nu mai lungesc vorba, când venitul unui angajat cu salariul minim pe economie (deci un om care muncește cinstit cu contract de muncă) reprezintă ceva mai puțin de un sfert (1/4) din valoarea coșului zilnic, respectiv el singur nu se poate întreține mai mult de o săptămână dintr-o lună, cum de nu poate fi considerat NEVOIAȘ?

Dacă un senior cu o pensie medie de 1600 de lei nu se poate întreține singur mai mult de 5 zile pe săptămână, cum de nu este considerat NEVOIAȘ sau sărac lipit pământului…?

Un angajat cu salariul mediu pe economie nu se poate întreține singur mai mult de două săptămâni sau o jumătate de lună, dacă raportăm venitul lui la valoarea coșului zilnic pentru procurarea de alimente.

Constat că politicienii noștri trăiesc în alte sfere existențiale, pentru că ei nu văd că rodul politicii lor a fost numai de a nenoroci populația, de a o sărăci și a o trimite la groapă prin inaniție.

Corect ar fi ca valoarea unui voucher să fie de 50% din valoarea coșului zilnic și lunar numai pentru procurarea de alimente strict necesare pentru a putea supraviețui, iar din veniturile realizate individual (pensii sau salarii) să se poată achita măcar facturile de întreținere la locuințe.

Din păcate acest lucru nu le trece prin cap acestor politicieni ticăloși, ci ei caută să învrăjbească populația stabilind cine este mai nevoiaș dintre nevoiașii români, stabilind praguri aberante de venituri care nu au nimic comun cu costul zilnic al existenței unei persoane.

Sper că dacă nu se vor lua imediat măsurile corecție descrise de mine, în scurt timp guvernații vor pregăti populația pentru una din cele mai violente răscoale populare de după anul 1907, când este posibil ca oamenii disperați să se deda chiar la linșajul unor politicieni îndărătnici.

Dar eu tot sper ca la Guvern să mai lucreze și niște oameni care își permit să mai gândească și să-i consilieze pe acești cârmuitori ticăloși să-și respecte măcar jurământul de credință pe care l-au depus la înscăunare.

Mă rog să dea Dumnezeu ca așa să se întâmple lucrurile și să nu ajungem la acele manifestări de răzmeriță a miilor de oameni care sunt scoși din casele lor de foame și de nevoile care ne sugrumă zi de zi.

Autor: Prof.Dr. Mircea Vintilescu