MIHAI TIRNOVEANU – Salvarea vine din Ortodoxia noastră…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Salvarea vine din Ortodoxia noastră, de la Sfinții, Martirii și Eroii acestui Pământ, nu din Rusia, căci noi ,,Avem atâția morți, atâtea oseminte, că fruntea-i grea de amintirea lor”!

România, la o populație de 19 milioane locuitori are 13 527 de parohii și filii ortodoxe, cu 15 218 lăcașuri de cult și 631 de mănăstiri. Federația Rusă, cu o populatie de 144 milioane, are mai puține parohii ca România, anume,13 000 și deasemenea mai puține mănăstiri. Doar 43% dintre locuitori se declară ortodocși. În Federația Rusă sunt mii de localități în care nu există biserică ortodoxă, nu există preot ortodox și doar 5% dintre locuitorii federației merg la biserică. Sunt date oficiale (statistici proprii din 2012) pe care le puteți găsi la o simplă căutare pe google, privitoare la Federația Rusă.

Situația este de fapt similară cu cea a multor țări din Vest, unde neomarxismul tinde spre apogeu. În Vest găsim lăcașuri de cult părăsite sau transformate în ”cluburi sociale”, în Federația Rusă, aflăm ”icoane” cu Stalin sau comparații între Sfintele moaște și mumia lui Lenin, făcute chiar de Vladimir Putin. Bisericile catolice din Vest au susținut waxxinarea, biserica ortodoxă din Rusia, deasemenea a fost pro waxxinare, afirmând că cine o refuză, cade în păcat.

Războiul din Ucraina nu ține de ”salvarea” Estului de globalism, ci doar de interesele strict geopolitice și economice ale celor două părți cu propaganda de rigoare emisă de ambele părți, atât de necesară pentru diferite justificări.

Sfinții Închisorilor din România au fost schingiuiți sau uciși de ocupantul sovietic. Federația Rusă s-a declarat oficial ca stat succesor al Uniunii Sovietice, preluând in această calitate locul de membru permanent în Consiliul de Securitate ONU și dreptul de veto al URSS. Putin însuși a declarat că prăbusirea URSS a fost cea mai mare catastrofă geopolitică din istorie. Federația Rusă nu si-a cerut niciodată scuze pentru crimele comise împotriva românilor de fosta Uniune Sovietică la care vizează și astăzi, căci nu degeaba armata Rusiei are la defilare in fiecare an de Ziua Victoriei steagul roșu cu secera și ciocanul.

Nu poți ieși din neomarxism, dacă nu ai ieșit mai întâi din marxism.

Sursa: Mihail S. Târnăveanulmedic, Facebook