LAURIAN STANCHESCU – 19 Februarie – “Ziua Națională Brâncuși”… îndoliată de jefuitorii și groparii Patrimoniului brâncușian… !

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

19 Februarie – “Ziua Națională Brâncuși”… îndoliată de jefuitorii și groparii Patrimoniului brâncușian… !

Rușine oficialităților române… !

”Mor cu sufletul neîmpăcat… că nu pot să-mi dau sufletul în țara mea și voi putrezi în pământ străin, departe de ființa cea mai dragă, mama mea”. Brâncuși… Paris… martie…1957… dimineața spre ora 02,00… ! Apoi și-a dat duhul însingurat și chinuit… !

Spovedania a fost făcută Episcopului Teofil Ionescu, Parohul Bisericii Române din Paris… !

Patriarhul Daniel o publică în cartea scrisă despre Brâncuși… !

Ingratitudinea țării marelui artist român… este cel mai negru mormânt în care se zbate Brâncuși…! A cântat 32 de ani în Sfintele Biserici Românești și nu are Cruce la căpătâi…

M-am bătut ca nebunul pentru a oficializa în Calendarul Culturii Naționale, “Ziua Națională Brâncuși”! Am reușit să fie votată în Parlamentul român, a fost semnată și promulgată de Președintele Klaus Iohannis…. ! Nu a sărit în ajutorul ideii mele brâncușiene…. nici un parlamentar gorjean… mulți devenind ucigașii acestei idei dedicate “Titanului din Hobița”.

Proiectul meu votat în Parlament, a fost o repatriere spirituală a spiritului brâncușian rătăcitor prin pământ străin, a fost repatrierea strigătului său de pe patul de moarte…. care cerea să nu fie îngropat și să putrezească în pământ străin, dorea să fie așezat lângă mama Domniei Sale…. !

Brâncuși este dezonorat și umilit la el în țară, oficialitățile i-au spulberat ca stihiile…. casa copilăriei… îi fac pomeni cu colivă de ziua nașterii, îi lasă operele în ruină și rugină… este o crimă culturală fără precedent în istoria culturii universale… !

Cuvintele se pierd, nu mai au ecou, este prea friguroasă moartea lui Brâncuși…! Strigătul său de pe patul de moarte după țara sa… se topește greu pe noi…. intră în noi…. ca o veche ninsoare dacică… !

Autor: Laurian Stănchescu,  scriitor. istoric literar, jurnalist

Citește și: LAURIAN STĂNCHESCU – DIN PATRIMONIUL GENIULUI ROMÂNESC: IARI FĂRCAȘ – O artistă a liniei brâncușiene!